Beruházás

2020.09.16. 11:00

Váradi iskolák újultak és újulnak meg

Pap István

A nagyváradi tanintézményekben az elmúlt időszakban végzett, illetve még folyamatban lévő felújítási, javítási munkálatokról számol be a polgármesteri hivatal közleménye. A 11. számú általános iskolában felújították a homlokzatot és a belső tereket, továbbá leaszfaltozták a Ion Bogdan, az Aurel Lazăr, a Dacia iskolák, a Roman Ciorogariu Ortodox Líceum és a Szacsvay Imre Általános Iskola belső udvarát, felújították az ortodox líceum Aluminei utcai ingatlanának, a Dacia, valamint az Onisifor Ghibu iskoláknak az elektromos hálózatát, továbbá hőszigetelését, illetve fűtési rendszerét, ez utóbbi munkálatokat uniós forrásokból valósította meg a város.

Részletek

Az iskolák udvarainak aszfaltozását, illetve a tanintézmények melletti járdák javítást a Drumuri Bihor cég végzi a várossal kötött keretszerződés alapján. A Ion Bogdan iskolában ez a munkálat már befejeződött, és a többi említett tanintézményben is napokon belül végeznek vele. Szintén ebben az évben újították fel a 25., az 52. számú óvodák és az ortodox líceum Aluminei utcai ingatlanának kerítését, az 50. számú óvodánál szeptemberben fejeződik be ez a munkálat. A város ingatlankezelő igazgatósága 2.308.533 lejes keretösszegből újíttatja fel egyes tanintézmények elektromos hálózatát. Már elkészültek ezekkel a felújításokkal a 24., a 44., az 50. számú óvodákban és a Cantemir iskolában, és a közeljövőben végzik el ezt a munkálatot a 41., a 68., az 55 és a 2. számú óvodákban. A közlemény idézi Lucian Popa igazgató szavait, aki kifejtette, hogy több szakaszban fognak dolgozni úgy, hogy ne zavarják az oktatást, és hozzátette, hogy a leaszfaltozott iskolaudvarokat a környékbeli fiatalok is használhatják majd délutánonként.

A Drum Asfalt, a Trameco és a Lemacons cégek május óta dolgoznak a 11. számú általános iskola felújításán. A 11,4 millió lejes beruházás során mind a négy épület megújul. Jelenleg a C épületnél, a sportteremnél dolgoznak, ahol kialakították az öltözőket és a mellékhelyiségeket, kicserélték a közműhálózatot, lefestették a falakat, csempét és padlót helyeztek le, külső szigeteléssel látták el az épületet, kicserélték a nyílászárókat, és már elkezdték a B. épületben a villanyhálózat cseréjét.

A Drum Asfalt, a Nord Conforest és a Trameco cégek 12,4 millió lejből újítják meg az Onisifor Ghibu Líceum hőszigetelő rendszerét. A munkálatok 2019 októberében kezdődtek és huszonnégy hónapon át zajlanak. A C2 épület munkálatai lényegében elkészültek, az új épület hőszigetelésének kialakítása pedig folyamatban van. Előrehaladott állapotban van a Dacia iskola fűtésrendszerének felújítása is. Itt a külső munkálatok 98 százalékban elkészültek, jelenleg a beltereken, a folyosókon és az osztálytermekben dolgoznak. Itt a kivitelezési arány 68 százalékos. Ennek a munkálatnak az értéke 8,1 millió lej, a kivitelezők a Conpila és az Inselma cégek, amelyek 2021 októberéig kell elvégezzék a munkát. Szintén idén kezdődtek el és tizennyolc hónapon át tartanak az ortodox líceum Aluminei utca 88. szám alatti ingatlanánál is a hőszigetelés-felújítási munkálatok A kivitelező itt az Eurociv vállalat, a kivitelezési szerződés 6,8 millió lejről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában