Zene és divat

2020.09.10. 07:30

Teltházas volt a divatbemutatóval egybekötött koncert

Fotó:  Vigh László Miklós

Pikó Stefánia

Szebbnél szebb ruhakölteményekben gyönyörködhettünk, miközben Thurzó Zoltán zongoraművész kíséretében, Florin Mircea Ganea (mélybariton) énekét hallgattuk kedd este, a Nyárutó rendezvénysorozat második állomását képező, divatbemutatóval egybekötött koncerten. A szervezők Rebeca Cotrău nagyváradi divattervezővel hozták össze ezt a nem mindennapi eseményt (A divat – mint művészet, valamint a művészet – mint divat), mely nemcsak a divatot és zenét tette most egy „lapra”, hanem létrehozott egy párbeszédet is a két nemzetiség között.

Fotó: Pikó Stefánia

„Ritkán adatik meg a fellépőknek az, hogy kezdés előtt 30 perccel már nincsenek helyek, és a rengeteg kihelyezett szék mellé további pótszékeket is be kell tenni” – fogalmazott a zongoraművész közösségi oldalán az estről szóló rövid beszámolójában, köszönetet mondva az esemény megvalósításában nyújtott segítségért a Szent László Egyesületnek, a fellépő művészeknek (Florin Mircea Ganea – mélybariton, Borbíró Tímea – fuvola, Mezei Menyhért – hegedű), Rebeca Cotrău divattervezőnek, a manökeneknek, és mindenkinek, aki hozzájárult az esemény sikeréhez.

Az est a Szent László Napokat pótolni vágyó Nyárutó rendezvénysorozat része volt, az egyesület képviseletében így tehát jelen volt Zatykó Gyula, a kulturális fesztivál főszervezője is, aki köszöntötte a vendégeket, és kifejezte reményét, mely szerint jövő nyáron hátha már az igazi Szent László Napokon találkozhatunk újra, nem efféle megszorítások között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában