Margitta

2020.09.19. 12:27

Pocsaly Zoltán: Folytassuk együtt a közös utunkat!

Ciucur Losonczi Antonius

Három a magyar igazság és egy a ráadás – ennek a régi közmondásnak is a jegyében negyedik mandátumát pályázza meg Margitta város jelenlegi vezetője és RMDSZ-es polgármesterjelöltje, Pocsaly Zoltán.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján megjegyezte: az elmúlt években készültek sok tervvel, majd „beindult a nagyüzem”, és hirtelen a több tucatnyi projektjük közül huszonegy nyertes lett. Ezek folyamatban vannak, vagy már lezárultak, ugyanakkor a huszonkettedik elképzelésük is kezd konkrét formát ölteni: mivel van strandjuk, két kutat szeretnének fúrni a termálvíznek. A jövő csütörtökön fogják aláírni Bukarestben a szükséges iratokat, és ezért nagy az esélye annak, hogy ez a projektjük is sikerre lesz ítélve. Egy másik célkitűzésük pedig, amit meg szeretnének valósítani, egy körgyűrű – ennek hatástanulmánya már készül a fővárosban, valamint arra is törekednek, hogy Margittának is legyen ipari parkja.

Mint megtudtuk, az idén várhatóan kiépül a háztartási víz- és szennyvízhálózat a Lapis negyedben, valamint a háztartási víz- és szennyvízhálózat Magyarkécen, Genyéten és Viscután. Az év végéig kibővítik a szennyvízhálózatot Margittán, illetve megtörténik a Horea utcai szivattyúállomás technológiai felújítása. Valószínűleg a jövő héten lesz átadva a Kálvin utcai óvoda étkezdéje a berendezéssel együtt. Megkezdték a Berettyó-híd korszerűsítését, és bútorfelszerelésekkel látták el az informatikai laboratóriumot. Legkésőbb a jövő nyárig elkészül a tanuszoda, és buszpályaudvar is fog épülni majd. Megvan a multifunkcionális oktatási központ (a szintetikus futballpályát várhatóan két hét múlva avatják fel), lezárult Margitta és Berettyóújfalu határon átnyúló együttműködési projektje, és elkészült az Élesd–Margitta–Sólyomkővár–Berettyóújfalu–Szarvas közti közigazgatási „híd”. Ugyanakkor aláírták a fedett piacról szóló beruházás szerződését, megérkezett a CT a városi kórházba, illetve folyamatban van ezen közegészségügyi intézmény szakambulanciájának eszközbeszerzése.

A felsoroltak mellett olyan projektek vannak még különböző megvalósítási szakaszban, mint a könyvtár korszerűsítése, a közvilágítás modernizálása, az Octavian Goga multifunkcionális oktatási központ létrehozása, a magyarkéci iskola illemhelyének felújítása, valamint egy multifunkcionális rekreációs központnak a létesítése.

A borítóképen: Margitta város jelenlegi vezetője és RMDSZ-es polgármesterjelöltje, Pocsaly Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában