Paptamási

2020.09.09. 12:41

Matyi Miklós: Az elkezdett munkát folytatni kell

Ciucur Losonczi Antonius

Harmadik mandátumát pályázza meg Matyi Miklós, Paptamási RMDSZ-es polgármestere, aki korábban még alpolgármesterként is tevékenykedett. Tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: azért döntött úgy, hogy ismét jelölteti magát, mivel érzi, hogy az emberek hálásak, és meg vannak elégedve vele és a csapatával. Persze minden közösségben vannak ellenzéki hangok is, és erre véleménye szerint szükség is van, mert az építő jellegű kritikákból lehet tanulni.

A terveiről szólva kifejtette: az elkezdett munkálatokat folytatni kell, és ez nem ütközhet akadályba, hiszen egy olyan közösségben, mint amilyen a paptamási, jó dolgozni, jó élni. Az elmúlt nyolc évben rengeteg mindent megvalósítottak, nehéz is lenne ezeket felsorolni, mert több újságoldalt kitennének. Be szeretnék fejezni az elkezdett projektjeiket, ugyanis kilenc folyamatban levő pályázatuk is van. Megemlítette a pelbárthidai óvodát, ami talán két hét múlva átadásra kerül, a paptamási after school pedig még az idén kész lehet. Hozzáfogtak a kultúrházak befejezéséhez, felújításához Nyüveden és Pelbárthidán, Paptamásiban pedig a szennyvízcsatorna kiépítéséhez – remélhetőleg ez is megvalósul még az idén. Paptamási úgynevezett Oncsa, 900 méteres utcája új aszfaltréteget kap két-három héten belül, Pelbárthidán pedig 200 méteres összekötő út kap burkolatot. Fertőtlenítő gépeket vásároltak európai uniós támogatással, és hét hektáron ipari parkot működtetnének. A hatástanulmány készül, érdeklődők vannak, és több száz munkahelyre számítanak majd a felavatása után.

Az elképzelések közt szerepel még a bejáratok és járdák leaszfaltozása Nyüveden és Pelbárthidán, és amint Paptamásiban kész lesz a szennyvízhálózat, ott is meg szeretnék csinálni a hidat és járdákat. Ugyanakkor rendbe tennék a műfüves pályát.

Fontos beruházása lenne a közeljövőnek a gáz bevezetése Kügypusztára, Pelbárthidára és Nyüvedre, ennek jó eséllyel indulnak neki. Természetesen a továbbiakban is figyelmet szeretnének fordítani az egyházakkal és az iskolákkal való kapcsolattartásra, valamint a hagyományok megélésére: a lehetőségekhez mérten az eddig megszokott rendezvények megszervezése, úgymint falunapok, húsvéti, pünkösdi, karácsonyi és szilveszteri mulatságok, idősek találkozója. Ehhez a feltételek adottak, hiszen van egy Gilice néptánccsoportjuk és egy Odyssey mazsorettcsoportjuk. „Csapatban dolgozni érdemes, de ehhez kell összefogás és egy erő, mely támogatást a megyei és az országos RMDSZ-től kapjuk meg” – hangsúlyozta Matyi Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában