Tervek

2020.09.07. 09:49

Kihasználná Bihar gazdag történelmi múltját

Biztonság, fejlődés, egyetértés! – ezzel a szlogennel kampányol Bihar község RMDSZ-es polgármesterjelöltje, Szilágyi Zoltán. Közigazgatási és közéleti tapasztalatokkal már rendelkezik, hiszen alpolgármester volt korábban, majd a jelenlegi elöljáró, Nagy Gizella tanácsadója és RMDSZ-elnök lett.

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyváradi Fekete Sas-palotában tartott tegnapi sajtótájékoztatóján Szilágyi Zoltán hangsúlyozta: neki és csapatának célja a Nagy Gizella polgármestersége idején elkezdett fejlesztések folytatása és befejezése, többek közt új székház a polgármesteri hivatalnak, új óvodaépület, jelzőlámpák felállítása, gyalogátkelők létrehozása, a szennyvízelvezető rendszer és a parkok bővítése, korszerűsítése. Rendszeres lakossági tájékoztató gyűléseket szervezne és rendszeresítené a tanácsosi fogadóórákat. Támogatná a tanintézeteket, az ifjúsági szervezeteket, kulturális és sporttevékenységeket. Sportcentrumot építene Bihar és Hegyközkovácsi között, és folytatná a tanulmányi ösztöndíjprogramot, illetve kiterjesztené a tehetséggondozást.

Új pályázati lehetőségek után nézne, különös tekintettel egy öregotthon létrehozására a történelmi egyházak támogatásával. A szépkorúak számára ünnepi találkozókat szervezne és felkarolná a szociálisan nehéz helyzetben levő családokat.

Körgyűrűt építene a község tehermentesítése érdekében, korszerűsítené, fejlesztené a járdahálózatot, kerékpárutat hozna létre Bihar és Kovácsi között, illetve visszaállítaná a régi legelőutat. Új munkahelyeket teremtene befektetők vonzásával, az érintett helyeken újjáépítené a régi vízelvezető árkokat és gondoskodna szelektív hulladékgyűjtő központ megnyitásáról, lépést tartva az európai uniós elvárásokkal.

Gazdanapokat, mezőgazdászoknak találkozókat rendezne, és erősítené a vállalkozói szférával való együttműködést. Egy értéktár létrehozásával kihasználná a település gazdag történelmi múltját (a földvár és a pincerendszer, falumúzeum és történelmi emlékhelyek avatása). Folytatná az együttműködést az egyházakkal, az oktatási intézményekkel és a civil szervezetekkel. Ugyanakkor a közbiztonság fokozása érdekében közlekedési táblákat szerelne fel, és bővítené a már meglévő térfigyelőkamera-rendszert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában