Szalacs

2020.09.28. 11:25

Horváth Béla: Ha lesz ifjúság, akkor Szalacsnak van jövője!

Ciucur Losonczi Antonius

Harmadik mandátumát pályázza meg Szalacs község élén az RMDSZ még mindig fiatal polgármesterjelöltje, Horváth Béla. Szerda délutáni nyilatkozatában azon meggyőződésének adott hangot: nem azon múlik a siker, hogy átadnak még egy utat vagy járdát, esetleg a kampány utolsó heteiben hány avatószalagot vágnak át, hanem azon, hogy milyen a kapcsolat az emberekkel. Megjegyezte: Szalacs ezeréves település, hosszú ideig mezővárosi jogokkal rendelkezett, ezért arra törekszik, hogy senki se érezze semmilyen hátrányát annak, hogy falun él. Sőt, a vidék varázsa inkább többletként adódjon hozzá az életéhez.

Arra hívta fel a figyelmet: benyújtottak egy pályázatot termálvizes fűtőrendszer kiépítésére, és foglalkoznak a vidéki turizmusban rejlő lehetőségek kiaknázásával. Fel szeretnék újítani a híres négylyukú hidat, amely a hortobágyival azonos tervezésű, talán a szalacsi kicsit régebbi. A hidat megmentik, környezetét visszamocsarasítják, visszaviszik a vizet a híd alá – remélik, hogy legkésőbb jövőre ez a beruházás is elkészül. Emellett rengeteg terve van még, ugyanis hosszú távon azt szeretné, hogy élhető település legyen, vonzó a fiatalok számára, hiszen ha lesz ifjúság, akkor Szalacsnak van jövője!

Ugyanakkor tovább kell fejleszteniük a szelektív hulladékgyűjtő projektjüket, beindítanák a kalandparkot a Komáromi-kúria kertjében, bővítenék a tárlat anyagát és megnövelnék a látogatók számát az ottományi kúriában. Szeretnék visszamocsarasítani az Ér folyót, megőrizni a természetvédelmi övezeteket, az ezer pincét konzerválni és minél többet restaurálni ezek közül. Egészségügyi téren korszerűsítenék az állandó orvosi ügyeletet, az otthoni idős- és beteggondozást. Kiépítenék a szalacsi halastavat, továbbképeznék önkéntes tűzoltóikat, munkahelyeket teremtenének befektetők vonzásával, és megint megszerveznék az ifjúsági, a cserkész-, gyerek- és közösségi programjaikat, amelyeket az idén a koronavírus-járvány akadályozott.

A borítóképen: Horváth Béla szalacsi polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában