Tervek

2020.09.10. 19:38

Félegyházán meg kell védeni az embereket és a közvagyont

Nem lehet tovább visszaélni az emberek bizalmával, nem szabad tovább pazarolni a közvagyont, Biharfélegyházát pedig végre a fejlődés útjára kell állítani – vallja a portálunknak nyilatkozó Hegedűs Hajnalka, az Erdélyi Magyar Néppárt támogatásával induló független polgármesterjelölt, aki a mostani vezetés szemléletét szeretné egy sokkal barátságosabbal, polgárközelibbel felváltani.

Tóth Ádám

Hegedűs Hajnalka a félegyháziak kérésére vállalta el a jelöltséget, mert rengetegen keresték meg azzal, hogy valamit tenni kell a községben uralkodó közállapotok javításáért – mondta el a jelölt. Szerinte „az emberek nap mint nap panaszolják, hogy senki sem foglalkozik a közösség valós érdekeinek képviseletével, a rengeteg probléma megoldásával, ehelyett az elöljáróknak a magánérdekeik és a saját ügyeik intézése a prioritás”. Pedig megoldásra váró gond van elég, emelte ki a független polgármesterjelölt, aki mindjárt fel is sorolta ezeket: komoly gondok vannak az ivóvíz minőségével, nincs működő csatornahálózat, a közvilágítás is hagy kívánnivalót maga után, a községhez tartozó Félegyháza-újtelep (Mihai Bravu) lakosai nyaktörő, gödrös földutakon kénytelenek közlekedni, az ottani kultúrotthon épülete pedig az összedőlés szélén áll. Szerinte jellemző a vezetés mentalitására, hogy úgy vélik, a községhez tartozó Biharvajda lakosainak nincs szükségük orvosi rendelőre és orvosi ügyeletre, mert még senki nem panaszkodott. Ugyanakkor a földügyekkel is komoly gondok vannak – tette hozzá Hegedűs, aki szerint olyan vezetőre van szükség, aki pártoktól független, nem azt érezteti, hogy teljhatalom van a kezében, hanem partnerként tekint a lakosokra a közös célok érdekében. A 45 éves, református vallású, két gyermekes édesanya jogi végzettségét, cégvezetői látásmódját, és a területalapú támogatások ügyintézésében (APIA) szerzett sokoldalú tapasztalatait is felhasználná a közösség érdekében végzett munkában. Hegedűs Hajnalka végezetül azt üzente a választópolgároknak, hogy éljenek szavazati jogukkal, és voksoljanak lelkiismeretük szerint az általuk legjobbnak vélt jelöltre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában