Megvalósítás

2020.09.10. 19:27

Csatornázás és aszfaltozás Érbogyoszlón

Csatornázási és aszfaltozási munkálatok zajlottak Érbogyoszlón, melyeket Szabó József, az RMDSZ megyeitanácselnök-jelöltje ellenőrzött a napokban.

BN-összeállítás

Érbogyoszlón jelenleg több sikeres fejlesztési projekt is kivitelezési szakaszban áll, amint arról Kócza István polgármester a helyszínen tájékoztatta Szabó Józsefet. A 2016-ban elkezdett csatornázási munkálatokkal Albis összes utcájában sikerült végezni, azaz sikerült lefektetni az összes szennyvízelvezető csövet, ahogyan Érbogyoszló mellékutcáiban is. Ez utóbbi esetében jelenleg a főúton zajlanak csatornázási munkálatok. A mindkét település számára Albison létesítendő tisztítóállomás építése pedig hamarosan elkezdődik egy jól dolgozó, remek munkát végző kivitelező csapatnak köszönhetően. A csatornázási munkálatok összege 6 millió lej.

Érbogyoszló másik nagyszabású projektje az aszfaltozás, amely két pályázat révén valósul meg: egyrészt egy kormányprogram keretében 2016 és 2018 között sikerült leaszfaltozni 5,8 kilométer mellékutat, másrészt uniós forrásból sikerült Albison két mellékút, Érbogyoszlóban pedig három mellékút leaszfaltozása, valamint Bogyoszlóban, Vedresábrányban és Kiskerekiben is hasonló munkálatok zajlanak jelenleg a közösen megnyert uniós pályázat révén, községenként több mint 1,3 millió eurós költségvetésből. Ez összesen több mint 3,5 kilométer aszfaltutat jelent. Egy másik projekt ugyanakkor egy 6 kilométeres útszakasz aszfaltozására vonatkozik, amely Albist átszelve a székelyhídi nemzetközi úttal biztosít összeköttetést.

Szabó József RMDSZ-es megyei jelölt szerint minden egyes infrastrukturális fejlesztés magyar közösségeinket erősíti, hiszen mindannyiunk közös célja a közjó megteremtése. „Mindig van mit tovább tervezni és építeni, mely a helyi csapat terveiből is kitűnik. Sok sikert a megvalósításokhoz!” – fogalmazott Szabó József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában