Maszk az iskolában

2020.09.24. 09:39

A maszkviselés ellen tiltakoztak

Bár az iskolaépületen belül folyó oktatás alatt kötelező a maszkhasználat, két nagyváradi iskolában oktató tanár a védőmaszkok használata ellen tiltakozott, illetve szabályszegésre buzdította diákjait. Egyikük, a Bihorul Sportlíceum pedagógusa kedden a közösségi oldalán tett közzé egy, az osztályteremben felvett videót, amelyben ő és diákjai is bohócálarcokat viselnek. A tanár – aki név szerint bemutatkozik – „ketrecekben ülő állatkáknak” nevezi diákjait, ugyanakkor politikai síkra is tér, amikor mártírnak nevezi a bukaresti maszkellenes tüntetések vezetőjét, George Simiont, a Románok Egyesítése Szövetség (AUR) párt alapítóját.

„A Dacia Általános Iskolában is van egy tanárnő, aki a szabályok be nem tartására buzdítja diákjait, maszk nélkül küldi iskolába a gyerekeket, és azzal dicsekszik, hogy az ő óráin nem hordanak maszkot. Részt vett a szombati maszkellenes tüntetésen is. Mindkét tanár esetében az iskolákban fegyelmi eljárás indul, a tanfelügyelőség pedig feljelentést tesz ellenük betegségek leküzdésének akadályozása miatt. A probléma az, hogy az iskolában buzdítanak szabályszegésre. Ha más véleményük van, hangot adhatnak neki az iskolán kívül, de nincs rendben az, ha ezt az osztálytermekben, az iskolában teszik. Minden nap azért aggódunk, hogy ne legyenek fertőzéses esetek az iskolákban, ők pedig a gyermekeket manipulálják” – nyilatkozta az Ebihoreanulnak Virgil Blage főtanfelügyelő.

„A Bihar Megyei Tanfelügyelőség felügyeli azoknak az előírásoknak a betartását, amely a tanulók biztonságának és egészségének megőrzését érinti, tanácsadást és támogatást nyújtva a diákoknak, tanároknak és szülőknek, hogy a minőségi oktatás és nevelés optimális feltételek között folyhasson, ugyanakkor bünteti azokat az elhajlásokat, amelyek semmiképp nem jellemzik a Bihar megyei tantestületet” – áll abban a közleményben, amelyet tegnap juttatott el szerkesztőségünkbe a tanfelügyelőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában