önkéntesek

2020.08.10. 16:30

Takarítási akció zajlott Gálospetriben

Takarítottak és füvet nyírtak szombaton az önkéntesek, illetve a helyi és megyei néppártosok a közigazgatásilag Értarcsához tartozó Gálospetriben, akik mellé felzárkózott az Érmelléki Gazdák Egyesülete, valamint ott szorgoskodtak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által helyben működtetett Szentháromság gyermekotthon lakói is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt megyei szervezetének nevében Habinyák István vette ki a részét a falutakarításból, sőt a „bevetésen” jelen volt Csomortányi István, a párt országos elnöke is. Az önkéntesek a Fráter Vince-féle uradalmi kastély parkjában, valamint a falu központjában nyírták le a füvet, és gyűjtötték zsákba a szemetet. A csapattagok a szemétgyűjtés mellett traktorkaszával, kézi fűnyírókkal láttak neki a faluszépítésnek.

Az akcióhoz az éradonyi (szintén a községhez tartozó falu) néppártos önkormányzati képviselő is csatlakozott. Az egykori nevezetes arisztokratafészek arculatát szépítő csapat több tucat műanyagzsáknyi szeméttől szabadította meg a faluközpontot, illetve alakította gondozottabb kinézetűre füves területeit, árokpartjait.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete

Borítókép: a szemét és összegyűjtői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában