Támogatott tartalom

2020.08.19. 14:48

Fiatalok és törekvők! Minden az emberektől indul! Az USR PLUS Szövetség jelöltjei

Örömmel jelentjük be, hogy hivatalosan leadtuk nagyváradi polgármester-, illetve Bihar megyei tanácsosjelölti listáinkat, olyan zsúfolt hetek után, amikor is jelen voltunk az utcán az emberek között, hogy összegyűjtsük a szükséges aláírásokat, de főleg azért, hogy értesüljünk az embereket nyomasztó gondokról. Ezek fényében tetteinknek a reményt és a felelősséget egyaránt kell tükrözniük. A reményt, hogy Bihar megye 8 évi késlekedés és mellébeszélés után esélyt kap egy politikai újraindításra, amely egy szakavatott, önzetlen vezetéssel sikerülhet, és hogy Nagyvárad továbbviheti azokat a projekteket, amelyek hozzásegítették a növekedéshez, de ugyanakkor hangsúlyt helyezve az olyan közérdekű feladatokra, amelyek által megnőhet a lakosság életszínvonala, hiszen ez a város elsősorban az övék. Hasonlóképpen a felelősséget azért, hogy a váradiak és a Bihar megyeiek előtt bemutatott projekteket véghez is tudjuk vinni, megmutatva, hogy politizálni másképpen is lehet, empátiával és önzetlenséggel.

A nagyváradiaknak egy fiatal jelöltekből álló listát mutatunk be, olyan nevekkel, akiknek nem volt közük a régi politikai osztályhoz, és akik saját erejükből tudtak karriert építeni maguknak, a megszerzett tapasztalatot pedig ezúton szeretnék megosztani. A lista Ioana Mihăilă endokrinológus szakorvossal indul, aki az USR PLUS Szövetség színeiben indul a nagyváradi polgármesterségért, az első 6 helyen pedig a Bihar Megyei Tanácsba szánt jelöltek szerepelnek, akikben a helyi civil társadalom megbízhat, akiknek tervei között szerepel az életszínvonal és a kényelem növekedésének, valamint az oktatás, a környezetvédelem, a kultúra és az egészség magas színvonalának megteremtése: Marius Sovarschi, Norbert Barta, Delia Ungur, Vasile Dumitriu, Bogdan Cosma és Adrian Derban.

A megyei listát Simona Bișboacă kutató, feltaláló, vállalkozó indítja, aki az USR PLUS Szövetség színeiben indul a tanácselnöki helyért, és olyan szakemberekkel folytatódik, akik az infrastruktúra javítására törekszenek és arra, hogy a bihariak az átlagos fizetéssel rendelkezők rangsorába emelkedjenek, mivel jelenleg majdnem sereghajtók vagyunk, illetve arra, hogy a pénzügyi egyenlőtlenség Nagyvárad–Bihar vonatkozásában csökkenjen, hogy a turisztikai fontosságú települések központilag támogatva legyenek az új vezetés által mind technikai, mind logisztikai szempontból, valamint hogy az oktatás megbecsültebb helyet foglaljon el, és a közösség fiataljai több esélyt kaphassanak érettségijük után, hogy ne kényszerüljenek kivándorlásra, hogy a régi vezetés által beígért ipari parkok sikeresen megvalósulhassanak Élesden, Belényesben vagy Érmihályfalván, és a kisvállalkozók vagy bárki elindulhassanak új magánvállalkozások létesítésére, mert segítséget és támogatást kapnak. A tanácsosi lista tehát a következő nevekből áll: Mihai Șvab, Andrei Acs, Ciprian Barna, Dan Popa és Traian Cosor.

Ezúton köszönjük meg mindenkinek, aki aláírta a jelöltjeinket támogató listát akár személyesen, akár online (örvendünk, hogy az első politikai alakulatként léptettük életbe ezt az aláírási rendszert, minél átláthatóbb módon), valamint mindenkinek, aki visszajelzést küld nekünk, felvázolva azokat a nehézségeket, amelyekkel közösségük szembesül.

(CH10252)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában