Terminál

2020.08.04. 11:00

Cseke Attila: A kitartó lobbizás meghozta gyümölcsét

Augusztus 4-én adják át a nagyváradi repülőtér új, önálló épületét, a modern utasterminált. Ezzel az átadással egy hosszabb folyamat zárul le, mely során több lépcsőben újult meg a repülőtér. Jelen beruházáshoz a forrásokat az RMDSZ Bihar megyei parlamenti csoportja harcolta ki. A 2017, 2018-as állami költségvetésekben közel húszmillió lejt sikerült ezen befektetés finanszírozására biztosítani, tudtuk meg Cseke Attila szenátortól, a magyar érdekvédelmi szervezet Bihar megyei elnökétől.

„Az utóbbi harminc évben új utasfogadó épületet senki nem létesített a város repülőterén. Az érdekképviselet eredményes volt, a kitartó lobbizás meghozta gyümölcsét. Sikerült megteremteni a forrásokat, a megyei kollégák pedig, noha nem volt könnyű dolguk, végigvitték a projekt kivitelezését” – tájékoztatta lapunkat Cseke Attila.

Az új épület, valamint az új parkolók, le- és felvezető autósávok átadására kedd délelőtt kerül sor a megyei önkormányzat magyar vezetése által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában