Halasztódik

2020.07.01. 13:00

Nem tudnak dolgozni az Adyban

A nagyváradi Bémer (Ferdinand) tér és a színház mögötti terület felújítása során éppen az Ady Endre Líceum előtti rész maradt utoljára, így az iskolába továbbra sem lehet behajtani, és nem lehet folytatni a csőcserélési munkálatokat.

Fotó: Pap István

Pap István

A kellemetlen helyzetről Vad Márta, az iskola igazgatója panaszkodott portálunknak. Mint mondta, a térfelújítási munkálatok már egy évvel ezelőtt megkezdődtek és tavaly szeptember óta nem lehet járművekkel megközelíteni az Ady líceumot, mert a kapubejárat előtt is minden fel volt ásva. Az igazgatónő elárulta, hogy a szükségállapot idején arra kérte a kivitelezőket, hogy gyorsítsák fel egy kissé a munkát az iskola előtt, hiszen nem volt oktatás, a tanárok és a diákok nem jártak be, tehát a tanintézmény is folytathatta volna a korábbi években megkezdett csőcserélési munkálatait. „Mivel munkagépek nem tudnak bejutni az udvarra, ezért kézzel kiástuk azt, amit ki lehetett ásni, és mintegy másfél hónapja várjuk, hogy a csöveket be lehessen hozni” – fogalmazott az igazgató. Megjegyezte, hogy mind a Fő utca felől, mind pedig a filharmónia felőli részen már szintbe hozták a bejáratokkal az útburkolatot, csak épp az Ady líceum bejárata előtt van még egy sáv, ahol nincs befejezve ez a munkálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában