XY Alpha-Generációk

2020.07.29. 16:45

Midesz 30-rendezvény Szalontán

A nagyszalontai MIDESZ múlt pénteken tartotta meg a nagyszalontai strandon a MIDESZ 30 projekt, XY Alpha-Generációk találkozója elnevezésű első rendezvényét.

Borbély Evelin Tünde, projektfelelős köszöntötte az egybegyűlteket, és bevezetőjében elmondta, hogy már tavaly elkezdték tervezni az idei jubileumi évet, azonban legrosszabb álmaiban se gondolta volna, hogy így alakulnak a dolgok. Márciusig rendben mentek a dolgok, azonban a járvány elterjedése folyamatos halasztásra késztette a programok megvalósítását. Annak a reményének is hangot adott, hogy bár egyelőre a kisebb alkalmakat rendezik meg az ősz folyamán, a nagyobb lélegzetvételű programok megvalósítására is lehetőség nyílik. Egyelőre azonban a meglévő lehetőségekkel kell élni, betartva a szabályokat. A rendezvény folytatásában Cseke Sándor, a MIDESZ tiszteletbeli elnöke tartott egy rövid visszatekintést a civil szervezet tevékenységéről.

Kiemelte a fontosabb fordulópontokat, amikor is az adott vezetőség a legjobb döntéseket hozta, valamint mindig sikerült olyan partnerszervezeteket találni, amelyekkel eredményes kapcsolatot sikerült kialakítani. A következőkben az egykori és az új tagok között alakult ki párbeszéd. Barna Szilárd, a helyi Hajdú Diáktanács alelnöke elmondta, hogy nincs még egy éve se, hogy a MIDESZ-szel kapcsolatba került, de úgy érzi, hogy jó társaságba került, és sok érdekes embert sikerült megismernie. Az idősebb generáció részéről Knal Orsolya, a MIDESZ egykori ügyvezető elnöke azt tanácsolta a fiatalabb generációnak, hogy bár sokan csak a bulik miatt csatlakoznak, és nincs is ezzel semmi baj, mert abban a korban vannak, amikor a szórakozási lehetőségeken van a hangsúly, de a komoly lehetőségekre is figyeljenek oda. Vegyenek részt a képzéseken, műhelymunkákon, ahol olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyeket a későbbiekben felhasználhatnak. A találkozó végén az elmúlt 30 évben készült MIDESZ-pólókból tartottak csinos lányok bemutatót.

Borítókép: a rendezvény egyik mozzanata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában