Népi Mesterek

2020.07.23. 17:00

Ismét vásár lesz a Rhédey-kertben

Fotó: Alexanxdru Nițescu

Az aktuális járványhelyzet miatt idén két, egymást követő hétvégén szervezik meg a XXVII. Népi Mesterek Országos Vásárát a Rhédey-kertben (Bălcescu-park). A Körösvidéki Múzeum és a Bihar Megyei Tanács, valamint a A Népi Kultúra Megőrzésének és Népszerűsítésének Bihar Megyei Központja, illetve a Crisana Népi Együttessel és a Körösvidéki Múzeum Barátainak Egyesületének együttműködésében létrejövő vásár „második felvonását” július 24 – 26 között szervezik meg a Körös-parti városban.

Ezen a hétvégén fából készült dísztárgyak és használati eszközök, bőrből készült tárgyak, naiv festmények, ikonok kapnak helyet, gyékényfonók, hangszerkészítők érkeznek. A mesterek az ország számos pontjáról érkeznek Váradra, a népi mesterek mellett jelen lesznek a fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó egyesületek, többek között a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Nagyváradi Down Egyesület, a Iedera Napközi Központ.

A vásár pénteken 11–20 óra között, 18-án, szombaton 10–20 óra között, vasárnap pedig 10–19 óra között várja a látogatókat. A vásár ideje alatt fellépnek a Crisana Nép Együttes tagjai.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában