Beruházás

2020.07.14. 10:45

Befejeződött a biharpüspöki református egyházközség épületeinek felújítása

Bihari Árpád

Több alkalommal is írtunk már lapunkban arról, hogy egy határon átnyúló projekt révén megújul a biharpüspöki református egyház gyülekezeti háza, illetve a református templomtorony. A megyei tanács és a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM) irányításával megnyert, közel 2,7 millió eurós projekt részeként került sor erre a közel 400 ezer eurós beruházásra, mely tegnap zárult, s melynek ünnepélyes átadására augusztus 9-én kerül sor.

A pályázat célja, hogy olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyek turisztikai szempontból is értékesek, ezért az RMDSZ-frakció által kezdeményezett projektnek köszönhetően a váradi római katolikus székesegyház orgonája is megújul hamarosan.

Pásztor Sándor RMDSZ-es tanácselnök kiemelte: fontos beruházás ez a biharpüspökiek számára, hiszen a gyülekezeti ház felújításával egy újabb közösségi térrel lett gazdagabb az itt élő magyarság. A templomtorony megújulásával, illetve a körülötte levő terület rendezésével az épületegyüttes bekerült a nagyváradi és Bihar megyei turisztikai körforgásba.

Szabó József megyemenedzser és TDM-elnök szerint a beruházás mellett ezernél is több tanfolyamot szerveznek, amely a hiányszakmák szintjén biztosít több új lehetőséget a jelentkezőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában