Olvasói panasz

2020.07.07. 10:34

A számítógépes rendszerek fogságában

Egy hegyközpályi lakos, Szilágyi Elvira vette fel a kapcsolatot tegnap szerkesztőségünkkel, hogy felhívja a figyelmet egy újabb visszásságra az egészségügyi rendszerrel kapcsolatosan.

Mint elmondta, skizofréniában szenvedő fiát kísérte tegnap reggel a rendszeres vizsgálatra, illetve, hogy felírják a gyógyszerét. A nagyváradi pszichiátriai klinikán az orvosi konzultáció után fel kellett volna írják a fia gyógyszerét is, azonban a számítógépes rendszer leállása miatt ez nem volt lehetséges, a gyógyszer pedig vény nélkül nem kapható. Szilágy Elvira elmondta: felháborító, hogy ilyenek történhetnek, hiszen a fia gyógyszer nélkül bármikor rohamot kaphat.

Végül a megyei kórházból kapott segítséget, néhány napra így van orvosság, azonban feltette a kérdést: rendjén van az, hogy a számítógépes rendszerek leállása azt eredményezheti, hogy azok, akik nap mint nap kellene gyógyszert szedjenek, rosszabb állapotba kerülnek, netalán ön- és közveszélyesek lesznek? Mint elmondta, neki szerencséje volt, ugyanis kapott végül orvosságot, és az ígéretek szerint a mai nap folyamán már ki tudják írni a gyógyszert. Szeretné ugyanakkor felhívni a figyelmet arra is, hogy mindenki legyen felkészült, és ne hagyják az utolsó pillanatra a gyógyszerek kiírásának időpontját, ugyanis soha nem tudhatják, mikor lesz újabb ,,leállás”…

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában