Közlekedés

2020.06.13. 12:37

Rekordösszeg az utak biztonságossá tételéért

A Bihar megyei Prefektúra közleményéből kiderül, hogy a közszolgálati ügyek fejlesztéséért felelős csoport a májusi hónapban felülvizsgálta a jogosítvány megszerzésének folyamatát és törvénykeretét.

A három héten át tartó munka során ülések zajlottak le, melyeken jelen voltak minden olyan intézmény képviselői, melyek érintettek a procedúrában: a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészete, a sofőriskolák, vizsgáztatók stb.

A felülvizsgálat eredményeként megszületett egy öt lépéses útmutató a jelentkezők számára. A dokumentumban könnyen értelmezhető módon gyűjtöttek össze az erre vonatkozó törvényektől kezdve, a metodológiákon át minden, a jogosítvány megszerzéséhez szükséges információt.

Emellett a csoport külön hangsúlyt fektetett arra is, hogy megértessék a jogosítvánnyal rendelkezőkkel, hogy ez az engedély felelősséget is jelent, így nem szabad megfeledkezzenek arról, hogy mindig fokozottan figyeljenek saját és mások biztonságára is, amikor a forgalomban közlekednek. A tavalyi évben összesen 569 olyan baleset történt, amely testi sérüléseket okozott, összesen 740 személyt érintve, közülük pedig ötvenen életüket vesztették.

A prefektúra ebben az évben rekord-összeget osztott ki a megyében az országutak rehabilitálására, több mint 44 millió lejt, amelyből főként az 1-es országút, illetve a Nagyváradot Dévával összekötő 76-os országúton végzett munkálatokat finanszírozták. Ezen jelentős támogatásokkal szeretnék elősegíteni a Bihar megyei utak biztonságosabbá tételét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában