Programok

2020.06.02. 08:26

Múzeumlátogatás és különjárat gyereknap alkalmából

A nemzetközi gyereknap alkalmából a Nagyváradi Városi Múzeum tárt kapukkal várta nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket és nagyszülőket is a tegnap. Ugyancsak ez alkalomból „üzembe helyezték” a nosztalgiavillamost is Váradon.

Pikó Stefánia

Ahogyan arról hírportálunkon, az erdon.ro -n is hírt adtunk, gyereknap alkalmából különleges villamosjáratot indított a Nagyváradi Közlekedési Vállalat (OTL). A villamos egy kört írt le, délelőtt 10 órai indulással a váradszőllősi (Nufărul) végállomásról. A villamos útvonala: Nufărului u. – Ghillányi (Dimitrie Cantemir) u. – nagypiac – Szakszervezetek Művelődési Háza – Szent László tér – Teleki (Városháza) u. – Aradi u. – Aviatorilor u. – Lipovei u. (őssi végállomás), majd ugyanígy visszafelé. A borongós, esős időjárás ellenére is számos utast lehetett látni az úgynevezett nosztalgiavillamoson, talán még többen is szívesen részt vettek volna a körúton, ha a koronavírus-járvány miatti intézkedések nem korlátozták volna jelentősen az utasok számát.

Múzeumlátogatás

A nemzetközi gyereknap alkalmából a Nagyváradi Városi Múzeum tárt kapukkal várta nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket és nagyszülőket is a tegnap. A múzeumi séta során a gyerekek Nagyvárad és a vár történetének megismerése mellett olyan interaktív kiállításokat látogathattak meg, amelyek például Leonardo Da Vinci találmányait vagy Mátyás király udvarát elevenítik fel. Ugyancsak látogatható volt a Zsidó Történeti Múzeum is a Teleki (Városháza) u. 25. szám alatt. A múzeumok 10–18 óra között tartottak nyitva, a belépés ingyenes volt. A kiállítás megtekintése során be kellett tartani az érvényben lévő járványvédelmi intézkedéseket.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában