Jogosítvány

2020.06.03. 09:37

Elkezdődtek a sofőrvizsgák

Pap István

Megkezdődtek a jogosítvány megszerzéséhez szükséges autóvezetői vizsgák június 2-án Nagyváradon. A vizsgázók és a vizsgáztatók a megszokott helyszínen, az Antonio Alexe sportcsarnok előtti parkolóban gyülekeztek már reggel nyolc órától. Mint arról korábban már beszámoltunk, ezen a héten azoknak az autóvezetői tudását tesztelik, akiknek a szükségállapot időszakában lejárt a jogosítvány megszerzéséhez szükséges dokumentációja, június 9-től pedig a lejárófélben lévő dossziék tulajdonosai vizsgázhatnak. Az új jelentkezők csak azután tehetnek autóvezetői gyakorlati vizsgát, miután már a szükségállapot miatt elmaradt minden vizsgát lebonyolítottak.

Az autóvezetői vizsgákat egyébként szigorú előírások betartásával lehet lebonyolítani: a tanuló vezetőket két csoportba szervezik, az első csoport reggel nyolc órától, a második csoport déli tizenkét órától kezdi el az autóvezetést. A gyakorlati vizsga ideje alatt az autóban csak három személy ülhet: a vizsgázó, a vizsgáztató rendőr és a tanú, mindhárman maszkot kell hordjanak. Az autót az oktató fertőtleníti és ő kell biztosítsa a kéz- és autófertőtlenítőt. Minden tanuló vezető lázát megmérik, és nem vizsgázhatnak azok, akiknek testhőmérséklete meghaladja a 37,3 Celsius fokot, továbbá eleve nem vizsgázhatnak azok a jelentkezők, akik házi elkülönítésben vagy karanténban kellene tartózkodjanak. Az elméleti vizsgák egyébként június 15-től kezdődnek el.

Borítóképünk: Nagyváradon is készülnek a jogosítványszerzésre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában