Lehet zenélni

2020.05.18. 07:26

Újra kikerült a pianínó „megszokott” váradi pavilonjába

Pikó Stefánia

A pénteki nap (május 15-én – szerk. megj.) folyamán, a szükségállapot végének örömére újra kihelyezték a pianínót a Marossy Anna sétányon lévő park pavilonjába. Az egyedi és kreatív ötlet, hogy bárki, aki erre jár, zongorázhat egyet, a sokak által ismert és kedvelt Marius ötlete volt, a virágüzlet tulajdonosáé, aki néhány hónappal ezelőtt költözött el családjával. Mindamellett, hogy az arra járó helyiek és turisták mindnyájan rajongtak, és rajonganak is a kertért, az üzlet köré teremtett külön kis világért, még ennek a helynek is akadnak ellendrukkerei: nem egyszer fordult elő, hogy vagy a raklapokból készített kis kerítést, vagy éppen a pianínót rongálták meg, amely utóbbi eset nem kis szívfájdalmat okozott a tulajdonosnak és sok nagyváradinak. Mindemellett az első alkalommal, amikor ez kikerült, még ez büntetést is kapott a tulajdonosa.

Az újra kihelyezett pianínót hamar megszólaltatták, nagy az esély rá, hogyha éppen arra járunk, magunk is elkapunk egy rögtönzött koncertet. Látható, hogy most már nem kell a lakóhelyünk közelében maradni, ha szeretnénk egyet sétálni, és kint üldögélni sem tilos, hiszen sokan élvezik a Marossy Anna sétány idilli atmoszféráját, akárcsak a kijárási tilalom előtt. Ezzel kapcsolatban a Marius kertjét jelenleg fenntartó Nyíri József Attila is közzétett egy bejegyzést a Florius Art Facebook oldalán. Ebben arról ír, hogy Marius megmutatta, mit jelent az odaadás, a kreativitás és a merészség. A jó barát munkájáról emlékezett meg, majd felhívta a közösségi média használóinak figyelmét, hogy a hétvége folyamán minden nap kint lesz a bódénál, kertészkedni fog, és aki segíteni szeretne a munkában, a hely fenntartásában, az meg fogja őt találni ott.

Reméljük, ezúttal sértetlen marad a hangszer, és még sokáig hallgathatjuk örömmel a tehetséges arra járók játékát.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában