Beruházás

2020.05.26. 13:00

Ősszel megkezdődik a nagypiac felújítása

Idén ősszel kezdődik meg a nagyváradi nagypiac felújítása, írja közösségi oldalán Ilie Bolojan, a város polgármestere. A beruházást a város költségvetéséből és uniós forrásokból finanszírozzák.

Forrás:  Facebook/Ilie Bolojan

 

Az elöljáró bejelentette, hogy ezen a héten szavaznak a helyi tanácsban a részletes városrendezési tervről, júniusban várhatóan elfogadják a műszaki tervet, és júliusban már meghirdethetik a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre. Ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor ősszel elkezdődhetnek a munkálatok. Bolojan az átépítés részleteit is ismertette.

Mint írja, az építményből megmarad a nagy vásárcsarnok, az egykori villamosremíz épülete, minden más új épület lesz ott. A piac épülete alatt 150 férőhelyes mélygarázst alakítanak ki, amelybe a pénzügyi palota felőli oldalon, egy kialakítandó gyalogos övezet alatt lehet majd behajtani. A piacon ötszáz asztal áll majd a zöldség- és gyümölcsárusok rendelkezésére, 76 árusító helyet tartanak fenn a hús- és tejtermékeket forgalmazóknak és a virágárusoknak, további negyven kiskereskedelmi egységet alakítanak ki, amelyeket a gyalogos övezet irányából lehet majd megközelíteni, 138 kereskedelmi helyiséget pedig a nem élelmiszereket forgalmazók bérelhetnek majd.

A Sánc (Griviței) utca felőli oldalon egy közélelmezési egység kap majd helyet. A piacnak emelete is lesz, ahol képzéseket fognak tartani. Egy új behajtót is építenek a piac hátánál az Electrica vállalat felőli oldalon, míg a piac és a Cicero tömbház közötti részen lebontják a hőközpontot, és azon a területen ötven parkolóhelyet alakítanak ki a vásárlók és az ottani lakók számára. A piac körül gyalogos- és zöldövezetet létesítenek, utóbbi helyekre nagyméretű fákat ültetnek, ígéri Ilie Bolojan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában