Fontos kérdések

2020.05.28. 16:18

Közvitán a vízgazdálkodási problémák

A Körösök Vízügyi Igazgatósága közvitára bocsájtja a fontos vízgazdálkodási problémák a Körösök vízgyűjtő medencéjében elnevezésű dokumentumot.

Fotó:

A vízügyi keretirányelv egyik fontos követelménye a vízgyűjtő medence vízgazdálkodási problémáinak azonosítása. A Körösök vízgyűjtő medencéjének menedzsment terve lehetőséget biztosít mindenkinek az együttműködésre, hiszen ennek célja a vízi környezet minőségének javítása a lakosok, a civil szervezetek, a környezetvédelmi intézmények, valamint a helyi és a megyei hatóságok számára. A 2022–2027-es időszakra vonatkozó tervezés során intézkedéseket állapítottak meg a fontosabb vízgazdálkodási problémákról, úgy hogy megvalósuljanak a környezeti célok és megelőzhetőek legyenek a felszíni és felszín alatti vizek állapotának romlása is.

„A közvitára bocsájtott dokumentum bemutatja, hogy mi hogyan közelítjük meg a jelentős vízgazdálkodási problémákat, amelyek szerepelni fognak a 2022–2027-es időszakra vonatkozó Körösök vízgyűjtő medencéjének menedzsment tervében. Közös célunk, hogy egészséges életmódot folytassunk egy egészséges környezetben, ahol a víznek, mint alapvető tényezőnek jó minőségűnek kell lennie” – mondta el Ionel Avrigeanu igazgató. A közvitára bocsájtott dokumentumról és a benne foglalt vízgazdálkodási problémakezelésről mindenki elmondhatja a véleményét, ehhez egy kérdőívet kell kitöltenie, amit a vízügyi igazgatóság honlapján találnak meg a Közvita (Consultarea publicului) menüpont alatt. Minden egyéb javaslatot, tanácsot és hozzászólást a következő e-mail címek egyikére küldhetik el: dispecerat@dac.rowater.ro, crisuri.pmb@dac.rowater.ro vagy a crisuri.pmb@gmail.ro. A közvita június 22-ig tart.

Borítóképünkön a Nagyváradon békésen áthaladó Körös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában