Rulikowski

2020.04.28. 10:24

Zárva volt a temető a halottak húsvétján

A Nagyváradi Közterület-fenntartó Vállalat (ADP) az utolsó pillanatban döntött arról, hogy vasárnap, amikor az ortodox egyház a halottak húsvétját ünnepelte, mégis zárva tartja a Rulikowski temetőt. Mint arról korábban beszámoltunk, eredetileg az volt az elképzelés, hogy halottak húsvétján a megszokott órarend szerint tart nyitva a temető, csak az autósoknak kell ötven lejes belépőt fizetniük, ha be akarnak hajtani annak területére. Az utolsó pillanatban hozott döntésről Liviu Andrica, az ADP igazgatója azt mondta, hogy feltehetőleg sokan jöttek volna a temetőbe, illetve sokan lettek volna olyanok is, akik ezen az ünnepen megszokásból eljöttek volna alamizsnáért a Rulikowskiba. Így ezen a napon csak egyetlen gyászszertartást tartottak ott.

A halottak húsvétját az ortodox hívők ünneplik egy héttel az ortodox húsvét után. Nagyvárad újabb kori történetében nem volt még példa arra, hogy a halottak húsvétján ne legyen nyitva a Rulikowski temető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában