nehezen „csíptük el”

2020.04.27. 17:24

Vidéken a polgármester is házhoz jár

Hasonlóan a legtöbb vidéki településhez, Érbogyoszlón és a hozzá tartozó Albis faluban is maga a polgármester és az alpolgármester megy házhoz, ha valamely lakos segítséget kér a szükségállapot ideje alatt.

Pikó Stefánia

Elfoglaltsága miatt nehezen „csíptük el” Kócza István polgármestert, aki a múlt héten még élelmiszer-szállítással és gyógyszerek beszerzésével is foglalkozott, a szokásos adminisztratív tevékenységek mellett. Lapunknak elmondta, egyelőre még nem volt szükség önkéntes csoport megalapítására, és polgárőrség sem működik. A segítséget igénylő idős lakosokkal az önkormányzat munkatársai foglalkoznak, a falvak biztonságosságával pedig szintén nincs probléma, ugyanis mindenhol vannak térfigyelő kamerák, illetve egy őrző-védő vállalattal is szerződésben állnak, akik jól végzik a munkájukat.

Házi elkülönítésben jelenleg két család tartózkodik, de már csak pár nap, és lejár az izoláció határideje.

Megtudtuk, hogy volt egy erőteljesebb hullám, amikor többen érkeztek haza, de ekkor is összesen körülbelül 50 személy volt karanténban, hazaérkezők és családtagok egyaránt. A polgármester elmondása szerint a fegyelemmel nincs gond, a lakosok javarészt betartják a rendelkezéseket. Szabályszegők is vannak természetesen, de itt is, mint a legtöbb eddig megkérdezett vidéki településen, leginkább a roma közösségekből származók követnek el szabálysértéseket, emiatt pedig meg is kapják a bírságot.

Borítókép: az érbogyoszlói táj őrzője, a templom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában