Összekötő utak

2020.03.12. 10:05

Magához kötné a környező településeket Nagyvárad

Több új összekötő utat tervez építtetni Nagyvárad a környező településekre, ezekre a beruházásokra a következő uniós költségvetési ciklusban szerez majd anyagi támogatást a város.

Pap István

A nagyváradi városvezetés középtávú tervei közé tartozik minél több közúti összeköttettetés létesítése a megyeszékhely és a környező települések között. Ebből a célból már az idei év végéig több projektet is elkészít a polgármesteri hivatal, hogy a következő, 2021–2027 közötti uniós költségvetési ciklusban mihamarabb benyújthassa azokat anyagi támogatás reményében. Erről is beszélt legutóbbi sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere, aki konkrét tervekről is szót ejtett. Az elkövetkező időben két új összekötő út is épül Nagyvárad és Nagyürögd között. Az új út a Grigorescu lakónegyedből fog kiindulni és a repülőtér leszállópálya közelében fog kettéágazni. Az egyik ág a mácsapusztai útnál futna bele az Aradi országútba, ez a szakasz a reptér és a mácsapusztai út közötti szakaszon négysávos lenne. Az új út másik ága Nagyürögd községközpontjáig haladna. Ennek a hétnek a végéig egyezséget köt a Nagyvárad Metropolisz Övezet (ZMO) igazgatóbizottsága Nagyürögd polgármesteri hivatalával a terv megvalósításáról, jelentette be Bolojan. Ez a tegnap meg is történt, így a ZMO elkészítheti a megvalósíthatósági tanulmányt, ami remélhetőleg már nyárra meglesz. Ugyancsak a ZMO fog az év végéig több hasonló projektet elkészíteni: ezek közé tartozik egy új szentandrási összekötő út, valamint Fugyivásárhely elkerülőútja projektjének a kidolgozása. Bolojan megemlítette, hogy hamarosan befejeződik a Nagyvárad–Fugyivásárhely összekötő út megépítése, majd hangsúlyozta, hogy Nagyvárad mindegyik környező helyi önkormányzattal jól együttműködik politikai pártállástól és nemzetiségtől függetlenül, ez alól csak Szentmárton község a kivétel: „Az ottani polgármester nem hajlandó megépíteni egy összekötő utat Nagyvárad és a község között, mert nem akar megzavarni néhány embert, attól félve, hogy elveszít néhány szavazatot” – fogalmazott Bolojan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában