Még egy kis kitartás

2020.03.10. 09:51

Június végére elkészül a híd és a passzázs

A nagyváradi Baross (Dacia) híd felújítása és a Sztaroveszky (Magheru) úti közúti aluljáró elkészül június végére, jelentette be Ilie Bolojan polgármester. Március 10-től a közúti forgalom áttevődik a görögkatolikus templom felőli oldalra.

Nagyvárad polgármestere március 9-i sajtótájékoztatóján beszélt a Sztaroveszky úti aluljáró építéséről is. Bejelentette, hogy lefúrták az összes cölöpöt a Strand sétány felőli oldalon, beleértve a sugárút alatti részt is, jelenleg a rendőrség felőli oldalon zajlik a fúrás. Eddig 374 cölöp közül közel háromszázat fúrtak le, ez a munkafázis április 10-ig befejeződik, így a környéken lakók ezt követően már nem kell eltűrjék ezt a meglehetősen nagy zajjal és vibrációkkal járó munkát. Bolojan a továbbiakban kifejtette, hogy a közúti aluljáró helyét már kiásták a Strand sétány felőli részen, és a forgalom mától áttevődik a görögkatolikus templom, a „paszulyvár” felé, a kivitelező magán a Sztaroveszky úton fog dolgozni. Március végéig lehelyezik a gerendákat a Sztaroveszky út jobb oldalán, tehát a Strand sétány felőli részen, ahol április elején már el lehet végezni a vasalásokat, a beton leöntését. Ilie Bolojan szerint április második felében már lehet majd közlekedni a passzázs jobb oldalán, azaz a Körös áruház felé vezető sávon. „Becsléseink szerint június végéig teljesen elkészül a közúti aluljáró és lehet majd közlekedni mind az aluljárón keresztül, mind pedig a passzázs fölött is” – fogalmazott Bolojan. Az elöljáró hangsúlyozta, hogy az említett munkálatokkal párhuzamosan folyik a Baross (Dacia) híd szélesítése és megerősítése is. Jelenleg a fűtéscsövek áthelyezése zajlik, ezzel néhány napon belül végeznek, ezután várhatóan április közepéig leaszfaltozzák a járdák mentén haladó két új közúti sávot. Mikor ezzel végeznek, a forgalmat ráterelik ezekre a sávokra, hogy a híd közepéről felszedhessék a villamossíneket, majd a hidroizoláció megvalósítása után visszahelyezik azokat. Bolojan szerint június végéig a hídfelújítás is befejeződik.

Borítókép: Alexandru Nițescu felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában