Éljen a szabadság

2020.03.11. 10:06

Evangelizációs estéket tartottak

Evangelizációs hetet zártak vasárnap este a nagyváradi Belvárosi Baptista Gyülekezetben. Az elmúlt héten zajló alkalmak mottója ez volt: „Éljen a szabadság! De mi a szabadság ára?”

János Piroska

Az evangelizációs hetet március 1-jén Szűcs Sándor és az Ászáf kórus nyitotta meg, őket hétfőn és kedden Borzási Pál, szerdán és csütörtökön Szabó Szilárd követték. A pénteki és vasárnapi záró istentiszteletet, amelyen – az előző estékhez hasonlóan – a bizonyságtételek mellett a vegyes kórus szolgálatát is hallhatták a résztvevők, Kiss Lehel szamosújvári lelkipásztor tartotta. Igerészletként az Apostolok cselekedeteinek 28:1–7. versei hangzottak el, ezekben a sorokban Pál apostol Málta szigetére való érkezéséről olvashatunk, arról, hogy bár vipera marja meg, az apostolnak nem esik bántódása.

Március 15. közeledtével az igehirdető Petőfi Nemzeti dalának sorait idézte: „Rabok legyünk vagy szabadok? / Ez a kérdés, válasszatok!” Mindig voltak forradalmaink, mégsem értük el a vágyott szabadságot – tette hozzá. Elmondta: az igazi szabadság az Istennel való találkozással kezdődik, Jézus Krisztus az élete árán szabadított meg minket. A lelkipásztor hat kategóriába sorolta a különböző rabságban élőket: vannak olyanok, akik tudatában vannak rabságuknak, mégis szeretik ezt az állapotot, vannak, akik másokat hibáztatnak rabságukért, olyanok, akik nem hiszik el a felszabadítás tényét, akik nem fogadják el a valódi állapotukkal való szembesítést, akik nem tudják, hogy rabok, és nem tudják, hogy van szabadító, és vannak olyanok, akik elfogadják a szabadítást.

„Kizártak mindent, hogy egyedül legyek, / De Őt kizárni nem lehet soha! / Elsüllyedhetnek erdők és hegyek, / Halálba hullhat téli fák sora, / Az Isten él! Kizárni nem lehet!” – idézte Csiha Kálmán református lelkipásztor, püspök börtönben írt versét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában