Képzés

2020.03.12. 10:24

Borson találkoztak a határ menti református gyülekezetek presbiterei

A presbitériumnak nagy szerepe van a közigazgatásban, hangzott el a határ menti kisrégiós képzésen.

A borsi református templomban gyűltek össze múlt szombaton a Bihari Református Egyházmegye határ menti kisrégió gyülekezeteinek presbiterei, hogy egy tartalmas előadást hallgassanak meg Farkas Zsolt egyházkerületi közigazgatási előadó-tanácsostól. Az együttlét áhítattal kezdődött, Dénes Károly lelkipásztor igemagyarázatát a 2Mózes 18, 13–24-re alapozta. Ez egy több mint háromezer éves történet a zsidó nép történelméből, múltjából, még mielőtt elindultak volna, hogy megtalálják a reménység földjét. Még Mózesnek is nehézségekkel járt a néppel való foglalatosság, hiszen az emberekkel folytatott munka, a törődés nem volt egyszerű a múltban sem. Látogatása során Mózes apósa felfigyelt erre és tanácsokkal látta el a vejét, hogy megkönnyítse a munkáját, hiszen az emberek reggeltől estig sorban álltak Mózes előtt ügyes-bajos dolgaikkal. Mózes elhiszi és elfogadja apósa tanácsait, hiszen egy koros, tapasztalt embertől jöttek ezek.

Farkas Zsolt lelkipásztor tartott előadást a képzés résztvevőinek

Az igemagyarázat és a köszöntések után Farkas Zsolt lelkipásztor tolmácsolásában egy igen érdekes és tartalmas előadást hallhattunk A presbitérium szerepe a közigazgatásban címmel. Az interaktív előadáson nagyon sok kérdésre választ kaphattak a résztvevők, hiszen ezek mind a presbiterek gyakorlati munkáját segíthetik elő gyülekezeteikben.

A presbiter találkozón-képzésen jelen volt Dénes István Lukács, a Bihari Református Egyházmegye esperese is, aki beszámolt az esperesi hivatal építkezési munkálatairól, a téglajegyekből befolyt összegről, Tóth Zsigmond Béla pedig, a BREME Presbiteri Szövetség jegyzője a képzések fontosságáról és hasznosságáról beszélt a jelenlévőknek. Vaszil István, a BREME Presbiteri Szövetség missziói titkára, a rendezvény moderátora zárószóként elszavalta Füle Lajos Presbiterek című versét. A rendezvény szeretetvendégséggel ért végett a borsi gyülekezeti teremben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában