Nagykorúsítás

2020.02.17. 10:07

Szalagavató ünnepséget tartottak

Zsúfolásig megtelt csütörtök délután a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum díszterme, ahol a XII. A (közgáz) és a XII. B (teológia) osztályok tartották a nagykorúsítási ünnepségüket.

Ciucur Losonczi Antonius

Az elmúlt évek hagyományait folytatva az elegánsan felöltözött főszereplők szépen koreografált és nagy sikert aratott tánca nyitotta meg az ünnepséget, a fiatalokat Dulău Dianna tanárnő készítette fel. Az egybegyűlteket köszöntő Szabó Ervin spirituális atya, Krisztus szavait idézve Szent János evangéliumából, azt kívánta a fiataloknak, hogy „életük legyen és bőségben legyen”. Ugyanakkor egy hasonlattal élve jelképesen egy lerajzolt háromlábú széket tett le eléjük, melynek ülő része az örömöt, a három lába pedig a békét, a kiegyensúlyozottságot és a közösséget szimbolizálta.

Konrád Katalin igazgatónő felidézte azt a pillanatot, amikor nyolcadik végén szakot kellett választaniuk, és a szüleikkel együtt valószínűleg sokat töprengtek azon, hogy vajon helyesen döntenek-e? Választottak, azóta eltelt négy év, és „a gyermekeink szárnyakat kaptak a tanáraiktól”. Megpróbáltak és megpróbálnak felkészülni mindarra, amire csak lehet. Megtanulták a felelősséget, azt, hogy ezentúl majd nekik egyedül kell boldogulniuk. Hogy hol, az ki fog derülni a továbbiakban, de a biztonságot jelentő iskolakapuk néhány hónap múlva mindenesetre bezárulnak előttük, hiszen el kell menniük, ez a dolgok rendje. „Azt kívánom, hogy az addig hátralevő időt próbáljátok még kihasználni!” – fogalmazott az igazgatónő.

A továbbiakban először a XII. A (Tóth Florina tanárnő osztálya) mutatott be egy ügyesen összeállított műsort, illetve idézte meg a múltat fényképek segítségével. A XII. B (Tóth-Trpkovici Timka tanárnő osztálya) videobejátszással indította az emlékezést, majd természetesen ők is előadtak jeleneteket, különösen nagy hatást váltott ki a fiúk humoros balettmutatványa.

A kitűzők átadása sem maradhatott el, a zenei aláfestést Póra Gabriella tanárnő biztosította. Végül pedig a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének részéről Zilahi Bertalan adott át könyvajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában