Régen várunk erre

2020.02.19. 10:12

Megújul a nagyváradi Petőfi park

Miután Nagyvárad polgárai megszavazták azt, hogy a participatív költségvetésből újítsák fel a Petőfi parkot, a város elöljárói elindították ennek folyamatát.

Pap István

Ettől az évtől kezdve a nagyváradi önkormányzat az új zöldövezetek kialakítása mellett a meglévő parkok felújítására is hangsúlyt fektet, annál is inkább, mert az elmúlt években megváltoztak a parkok használatának a funkciói, és a váradi önkormányzat meg akar felelni az új trendeknek.

Ezt Adina Popa, a polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságának a munkatársa fejtette ki pénteken a Florin Birta alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyen Popa bejelentette azt, hogy felújítják a Nagyvásárteret (December 1. park) – ez a projekt közvitára van bocsátva –, valamint a Petőfi parkot, ez utóbbi beruházást egyébként a participatív költségvetésben szavazták meg a polgárok. A Petőfi park megvalósíthatósági terve most készül, és várhatóan márciusban szavaz róla a váradi helyi tanács, folyatta Adina Popa. Itt a jelenlegi szökőkút helyén egy közélelmezési egységet szándékoznak építeni, a japán kertet felújítják, tehát működni fog, és víz is lesz benne. A Petőfi-szobor környékén pihenőhelyeket alakítanak ki. A közvécét lebontják, helyette újat építenek, továbbá a közvilágítást és az öntözőrendszert is felújítják. Az ígéretek szerint minimális beavatkozás lesz a vegetációban, tehát a lehető legkevesebb fát vágják ki. A tervek szerint a Petőfi park felújítása 2021 júniusára elkészül. Ennek a beruházásnak a költségvetése mintegy 10,5 millió lej áfával együtt.

Borítókép: Alexandru Nițescu felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában