EKE 91 Nagyvárad-Bihar

2020.02.13. 13:30

Éves közgyűlését tartotta az EKE

Ciucur Losonczi Antonius

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében tartotta éves közgyűlését kedd este az EKE 91 Nagyvárad-Bihar. Bara Lilla elnök éves beszámolójából kiderült, hogy 142 tagja van a szervezetnek. Többségük életkora 50 és 85 év közötti, sajnos elég kevés tehát a fiatal. Közel 90 túrán vettek részt tavaly, ezeken kívül olajgyűjtéseket rendeztek, és Szentmiklóson megünnepelték az EKE születésnapját. Különleges földrajzórákat is tartottak Nagyváradon, két témakörben. Egyrészt itt járt a Hazajáró csapata (három középiskolában, illetve egy közönségtalálkozó is volt), másfelől pedig a klímaváltozásról, Kollár Lajos hegymászónak köszönhetően. Ugyanakkor nem maradhattak el 2019-ben sem a bográcsozások, a farsangi, nőnapi, évzáró stb. bulik. Az idén a Bethlen Gábor Alapnál megpályázott összegeket (még nincs eredmény) arra szeretnék fordítani, hogy programokat szervezzenek a Festum Varadinumon és a Szent László Napokon. A tervek közt szerepel még egy túravezetői képzés szervezése húsz fő számára. Ez három hónapig tartana, a végén komoly záróvizsgával.

Lázár Tibor alelnöktől megtudtuk, hogy tavaly összesen 86 túrát szerveztek, 1853-as összlétszámmal (úgy értve tehát, hogy voltak olyanok, akik több túrán is részt vettek). 4247 kilométert vonatoztak, 10.695 kilométert tettek meg autóval, 10.684-et busszal, 1450-et gyalog és 721-et kerékpárral. Érdekes, hogy az EKE-tagok a felét se adják egy-egy túra résztvevői számának, és több nő túrázik, mint férfi. Az idei tervek közt szerepel vetítéses előadásoknak a szervezése.

Nagy Magda a pénzügyi jelentést ismertette, Ozsváth Erika pedig a cenzori bizottság tevékenységét. A közgyűlés díjak és oklevelek átadásával ért véget.

Címkék#eke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában