Farsangoltak

2020.02.24. 16:30

Családi farsangot rendeztek kicsiknek és nagyoknak

Családi farsangi programot tartott az Ovisuli Egyesület és a váradi Fan Ice cukrászdában február 22-én, szombaton. Sok jelmezbe öltözött gyermek és felnőtt érkezett a mulatságra.

P. Nagy Noémi

Gyerekzsivajtól volt hangos a váradi Fan Ice cukrászda szombaton délelőtt, amikor is megtartották a családi farsangi mulatságot. A gyerekeket több program is várta. A délelőtt során Nagy Réka, Kuzsma Andrea és Garnai Tímea óvónénik kreatív kézműves programokkal készültek, többek között lehetett színezni, farsangi álarcot készíteni, a Zabhegyezők pedig arcfestéssel kedveskedtek a gyerekeknek.

Természetesen nem maradhatott el a jelmezbe bújt gyerekek felvonulása és versenye sem, sőt a legjobb családi jelmezt is díjazták. A gyerekek által kedvelt hagyományos királylány, lovag, szuperhős, boszorkány, különböző állatfigurák mellett volt néhány igen kreatív, egyedi és ötletes jelmez is, például egy tűzoltóautó, egy tükörtojás és Süsü, a sárkány jelmez. Mindhárom otthon is megtalálható kellékekből készült, csak egy kis kézügyességre és fantáziára volt szükség. A legötletesebb családi jelmez kétség kívül a vasárnapi húslevesnek öltözött családé volt. Három generáció vett részt a mókában, a nagytata a kakas volt, a nagymama a szakács, az anyuka és a kislány a só és a bors, a kisfiú a répa és az apuka a recept.

Díjazás

Mivel a zsűri nem tudott választani a több kreatív jelmez közül, ezért a szervezők két-két díjat osztottak ki a legjobb kislány, kisfiú és családi jelmez kategóriákban. A legjobb kislány jelmez díjét egy fogtündérnek és a tükörtojásnak öltözött kislány vihette el, a legjobb kisfiú jelmez lett a tűzoltó és Süsü a sárkány, a legjobb családi jelmezt egy kalózcsalád kapta, ebben a kategóriában a különdíjat pedig a húslevesnek öltözött család. Minden résztvevő gyermek emléklapot és édességet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában