Illegálisan

2020.02.11. 17:30

Afganisztánból jöttek, Magyarországra szöktek(volna)

A határvonaltól egy kilométerre tartóztatták fel őket.

Bihács, 2019. december 9. Migráns férfiak az északnyugat-boszniai Bihácshoz közeli vucjaki befogadótáborban 2019. december 8-án. A sátortáborban a hideg és a havazás ellenére továbbra is mintegy 500-600-an tartózkodnak. A tábort várhatóan a napokban felszámolják, az Európai Unió jóléti államaiba igyekvõket Bosznia-Hercegovina több befogadóközpontjában osztják el. MTI/AP/Kemal Softic

Forrás: MTI / AP / Kemal Softic

Fotó: Kemal Softic

A Körösgyéres térségében szolgálatot teljesítő határőrök hétfőn késő este nyolc személyre lettek figyelmesek, akik Köröstarján adminisztratív területén gyalog igyekeztek a román-magyar határ felé.

A határvonaltól mintegy egy kilométerre tartóztatták fel őket. Mivel ott tartózkodásukat nem tudták indokolni, a határőrség székhelyére vitték őket, ahol kihallgatásuk során kiderült: 16 és 24 év közötti afgán állampolgárokról van szó, akik menedékkérelem alapján tartózkodnak Romániában és Magyarországon át Nyugat-Európába indultak volna.

Tiltott határátlépési kísérlet miatt eljárás indult ellenük.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában