Maturandusz

2020.02.24. 13:33

A közélelmezési osztály diákjai is nagykorúvá lettek

Ciucur Losonczi Antonius

Az idén két részben szervezték meg a szalagavató ünnepséget a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban: múlt csütörtök este óta a XII. C (közélelmezési) osztály diákjai is elmondhatják magukról azt, hogy nagykorúvá lettek minősítve. Természetesen Nógrádi Márta osztályfőnöknő tanítványai is készültek az alkalomhoz illő műsorral: videóbejátszással, illetve „akkor és most” típusú fényképek vetítésével idézték fel a gyermekkorúkat, a távolabbi és a közelebbi múlt fontosabb állomásait az életükben. Az iskolai hétköznapok is megelevenedtek különféle jelentekben, és az ilyenkor megszokott tanárparódiák sem maradhattak ki a programból.

Konrád Katalin igazgatónő hangsúlyozta: örömmel tölti el, hogy ismét zsúfolásig megtelt az iskola díszterme, és eljöttek ünnepelni azokat a diákokat, akik a színpadon néhány perccel korábban bebizonyították, hogy milyen összhangot tudnak teremteni az osztályban, illetve az életükben.

Pék Sándor, a líceum egyik lelki vezetője megjegyezte: külön ajándékot jelent számára, hogy a kitűzőkön virágmotívumok vannak, mert a virágnak, mint szimbólumnak, nagyon sok jelentése van. Jelenti egyértelműen egy munka gyümölcsét, a szerelmet, a szépséget. „Ne csak jól éljetek, hanem szépen is!” – kívánta a fiataloknak.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában