Új esély

2020.01.13. 18:40

Újabb szervkivétel a megyei kórházban

Egy agyhalál állapotába került 61 éves nagyváradi nő szerveit operálták ki nagyváradi, bukaresti és kolozsvári orvosok szombaton a megyei kórházban.

A Transzplantációs Országos Ügynökség közösségi oldalán tudatta, hogy az elhunyt mája, veséi és szaruhártyája által több, átültetésre váró beteg is új esélyt kap az életre, ugyanakkor megköszönték a váradi rendőrök munkáját. Utóbbiakra hárult ugyanis a feladat, hogy az elhalálozott családját felkutassák, hogy azoktól beleegyezést kérjenek a szervek kivételére. A nő szerdán halt meg, férje már régebben elhalálozott, a rendőrség pedig 48 óra alatt megtalálta a legközelebbi hozzátartozókat. A orvoscsapat tagjai voltak: dr. Ştefania Sije, dr. Yvonne Pop, dr. Alex Dringo és Aurelia Cheregi asszisztens (Várad), dr. Genady Vatchki, dr. Alexandru Machidon és Marian Păun asszisztens (Bukarest), illetve dr. Dan Pop és dr. Andrei Tomuta (Kolozsvár). A veséket két beteg kapta meg Kolozsváron, a májat és a szaruhártyákat Bukarestbe szállították.

Borítókép: a szervkivételt végző orvosi stáb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában