Lehetőség

2020.01.27. 16:31

Lehet pályázni a Zöldövezet programon belül

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány tizenötödik alkalommal hirdeti meg a Zöldövezet társadalmi felelősségvállalási programot, amely keretében ösztönözni kívánják főként a gyerekek és a fiatalok környezetvédelmi projektekben való részvételét és a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket.

A program keretében a MOL Románia 796.000 lejt biztosít környezetvédelmi projektek megvalósítására. „A Zöldövezet program 15 éve a természet tiszteletének szellemében oktatja és képzi a fiatalokat, ezáltal hozzájárulva a tisztább és egészségesebb környezet megteremtéséhez. A MOL Románia a közösség megbízható partnere, amely több társadalmi felelősségvállalási platform és kezdeményezés révén valósul meg, amelyek a környezet, egészség, kultúra, vagy az oktatás területeken, és amelyeken keresztül megpróbáltuk azonosítani és fedezni a közösség valós szükségleteit. A Zöldövezet program a vállalat legrégebbi társadalmi felelősségvállalási platformja, amelyen keresztül nemcsak a tisztább környezet megteremtéséhez járultunk hozzá, hanem számtalan gyermek és fiatal körében is tudatosítottuk a környezet védelmének jelentőségét” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A civil szerveztek 2020. február 20-ig küldhetik be környezetvédelmi témájú pályázataikat, amelyek a program valamely komponensének pályázási feltételrendszerébe illeszkednek. A Városi zöldövezetek komponensben 11.000 lej, míg a Védett területek programrészben projektenként legtöbb 26.000 lej a megpályázható összeg. A Városi zöldövezet komponens keretében pályázhatnak zöldövezetek rendezésére/létrehozására interaktív környezeti és egészségi nevelési tevékenységekkel összekötve, valamint az Európai Mobilitási Hét alkalmával (szeptember) szervezett tevékenységekre/akciókra, amelyek nagy közösségi részvételt feltételeznek, ugyanakkor környezettudatos életmódra nevelnek. A Védett területek programösszetevő esetében olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek célul tűzték ki a romániai védett területek népszerűsítését a helyi közösségek körében, ezáltal hozzájárulva ezen területek elfogadottságának növeléséhez. Ezen programösszetevő esetében is a civil szervezetek más szervezetekkel, közintézményekkel, valamint a tanintézményekkel partnerségben pályázhatnak.

 

Újdonságok

Mind a Városi zöldövezetek, mind a Védett területek programrészben emelkedett a projektenként maximálisan megpályázható összeg az előző évekhez képest. A városi zöldövezetek létrehozására és rendezésére, valamint az Európai Mobilitási Hét alkalmával szervezett tevékenységekre 1.000 lejjel nőtt a projektenként elnyerhető maximális összeg, tehát legtöbb 11.000 lej pályázható. A védett területek népszerűsítését célzó projektek esetében 6.000 lejjel emelkedett a maximálisan megpályázható összeg, így 26.000 lejnyi támogatás nyerhető projektenként. További részletek a programról a www.zoldovezet.ro, a www.molromania.ro és a www.repf.ro weboldalakon találhatóak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában