Ünnepi műsor

2019.12.20. 11:06

Művészetis elemekkel tarkított Mosolygó karácsonyt!

Immár hagyománnyá vált Bihar megyében is a Mosolygó karácsonyt! elnevezésű rendezvény, melyet annak idején az RMDSZ Nőszervezet kezdeményezett. Célja az egymásra figyelés, kiemelt hangsúlyt fektetve arra, hogy ezzel a jótékony akcióval, a Bihar megyei magyar tannyelvű iskolák közös összefogásával örömöt, mosolyt varázsoljanak, legfőképpen a gyerekek arcára.

Ciucur Losonczi Antonius

A szerda délutáni ünnepségen egybegyűlteket Nagy Gabriella, a Művészeti Líceum igazgatóhelyettese és Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes, az RMDSZ Nőszervezet Bihar megyei elnöke üdvözölték, majd az ajándékcsomagok kiosztása előtt a házigazda tanintézmény diákjai lepték meg az egybegyűlteket egy színvonalasan összeállított és előadott ünnepi műsorral.

A sort a líceum trombitásai indították karácsonyi köszöntővel, felkészítőjük Vura János tanár. Ezután Zaiti Beáta énekelt (XI. D), felkészítője Leopold Otília tanárnő, majd Gyertek, lányok, énekelni! címmel a VI. C osztályos lányok (Wagner Lilla, Rácz Zsófia, Hermann Júlia, Trubács Henriett és Budai Zsófia) karácsonyi népdalcsokorral lepték meg hallgatóságukat.

Az iskola IX–XII. osztályos, zene szakos tanulói következtek, az alkalomhoz illő összeállítással, Lukács Annamária tanárnő vezényelte őket. Csarnai Kata (VIII. C) Constantin Nottara Siciliana című kompozícióját játszotta hegedűn, zongorán kísérte őt Ferencz Mercédesz tanárnő, felkészítője Lupșe Anita. Ezután a VII. C adott elő egy karácsonyi történetet, az ifjú tehetségek felkészítője Biró Anett osztályfőnök. Szakács Panna Paul Constantinescu Cântec vechi című szerzeményét fuvolázta el, zongorázott hozzá Ferencz Mercédesz, felkészítője Mircescu Georgiana tanárnő. Jankó-Szép Dóra és Varga Réka (VI. C-sek) karácsonyi örömtáncot jártak, Meleg Nóra (V. C) pedig marimbán játszotta Constantin Dimitrescu Berceuse című darabját, zongorázott neki Ferencz Mercédesz, felkészítő tanára Cristian Szekely. Karácsonyt köszöntő dallamokkal készült a V–VIII. osztályos, zene szakos diákok kórusa, Lukács Annamária tanárnő vezényelte őket. A művészeti panel egy teljesen eredeti színpadi szerzemény bemutatójával ért véget, a Tíz év múlva című produkcióban fellépő fiatalokat Mados Andrea magyartanárnő készítette fel.

Több mint kétszáz csomagot osztottak ezután ki. Szántó Ildikó, a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) aligazgatója lapunknak elmondta, hogy öt gyermekotthon (a nagyváradi 3. és 4. számú központ, a Szent Angéla-ház, valamint a szentjobbi és a papfalvi) lakóinak szereztek ezzel nagy örömöt a Mosolygó karácsonyt! program szervezői.

Karácsonyi műsor

Néhány percnyi szünet után nagyjából ugyanezzel a műsorral léptek fel az iskola tanulói, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a szüleiket, nagyszüleiket örvendeztették meg a szereplésükkel. Pluszként megemlítendő a tizedikes Szakács Kata közös produkciója a VI. C-s Wagner Lillával, Rácz Zsófiával, Hermann Júliával és Budai Zsófiával (Mostan kinyílt egy szép rózsavirág című karácsonyi ének).

Meglepetésként együtt énekeltek a tanárok és néhány diák, a meghitt hangulatú ünnepség pedig Szilágyi Domoks szavaival („Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!”) és a közösen elénekelt Csendes éjjel zárult, melyhez Bodi Mátyás László tanuló biztosította a zongorakíséretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában