Gratulálunk!

2019.12.10. 09:59

Felavatták a FIAP Kiállító Központot

A nagyváradi Euro Foto Art Galériát Fiap Kiállító Központtá avatták december 6-án, az ünnepségen Joan Burgues Martisella a FIAP alelnöke is részt vett, valamint az első tárlatot is megnyitották az új központban.

Törő Enikő

Idén tavasszal, május 11-én informálták Tóth István AFIAP fotóművészt, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnökét, hogy a Nemzetközi Fotóművészek Szövetségének (FIAP) döntése alapján az Euro Foto Art Galériát FIAP Kiállító Központtá avatják Nagyváradon. A galériában, a megalapítás óta (1990), 570 nemzetközi kiállítást szerveztek, ennek köszönhetően lett a világon a 17. FIAP Kiállító Központ, hangzott el az avató ünnepségen. Hasonló központok működnek Görögországban, Írországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Szerbiában, Szlovéniában, Törökországban, Kínában, az Arab Emirátusokban, Iránban, Ománban és Argentínában.

EFA világverseny

Az ünnepség keretében meg is nyitották az újjá avatott galériában az első kiállítást. A negyedik EFA világversenyre az 56 partnerszervezet közül 30 szervezettől küldtek be fotókat. A háromtagú zsűri 182 képet kellett pontozzon, a legjobb 106-ot állították ki a váradi galériában.

A legjobbakat természetesen díjazták is. Az első helyezésért holtverseny alakult ki, mind a magyarországi Biatorbágyi Fotóklub, mind az olaszországi Il Cupone Fotóklub 8,52 pontot ért el, őket követtek a nagyváradi Varadinum Fotóklub 7,78 ponttal, illetve az egyiptomi Pharaos International Photography 7,74 ponttal. Szathmári Pap Károly Emlékplaketett ítéltek oda a marosvásárhelyi Marx József fotóklubnak, a nagyváradi Euro Foto Art Egyesületnek és az oroszországi Penza Fotóklubnak.

A tárlat 2020. január 10-ig látogatható, munkanapokon 8-19 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában