Hamarosan sínen vannak

2019.12.23. 13:20

Aradon készülnek a Váradra érkező villamosok

Saját Facebook-oldalára töltött fel képeket Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere azokról a villamosokról, amelyek az aradi Astra gyárban készülnek, és amelyek hamarosan Nagyváradon fognak közlekedni.

A piros és kék színűre festett járművek kapcsán a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">városvezető ezt írta: „Kezdenek formát ölteni az aradi Astra gyárban azok a villamosok, amelyek a jövő évtől Nagyváradon fognak közlekedni. Márciusban szállítják le az első két villamost, majd ugyanabban az évben és 2021-ben a többi tizennyolcat is, így végül húsz új villamost helyezünk majd üzembe”. A villamosok egyenként százhatvan férőhelyesek lesznek, mindegyik jármű el lesz látva energia-visszatápláló fékrendszerrel, fűtési rendszerrel és fogyatékosok által használható feljáróval. A villamosokat a város közszállítási szolgáltatásának javítását célzó, öt projektből álló, összesen 50 millió eurós csomag részeként vásárolják meg. A húsz villamos vásárlása mellett ebből a keretből épül meg az Aradi út és a Ghillányi (Cantemir) út közötti villamossín-összeköttetés, vásárolnak tizenöt hibrid autóbuszt, és további hét autóbuszt, melyek közül hat Euro 6 típusú, egy pedig hibrid busz lesz, valamint felújítják a Cicero tömbháznál lévő, a villamosok áramellátását biztosító trafóházat.

(Borítókép: facebook)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában