Ünnepség

2019.12.09. 15:32

Adventi összejövetelt szerveztek a premontrei öregdiákok

Idén decemberben is a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjai családi ünnepséget tartottak havi találkozó gyanánt. A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tanulói műsorral kedveskedtek nekik.

Ciucur Losonczi Antonius

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata az új tagokkal (5. A, 6. A osztályokból) és a régiekkel (8. A, 9. B, 10. B osztályos diákok), Benedek Ramóna és Varabecz Mónika tanárnők kíséretében már negyedik éve hirdeti Jézus születésének örömhírét a Székely Kapuk – Zöld Kapuk Ökocivilizációs Játékok keretén belül. A “csillagénekesek” nagy családjának tevékenysége a Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” pedagógiai elven alapul, ami azt jelenti, hogy a diákok megismerkednek egy megalapozott, gyümölcsöző, friss életszemlélettel, a tartalmas élethez szükséges cselekvési lehetőségekkel. Karácsony szent titkának mélyebb átélése, a betlehemezés több száz éves hagyományának megőrzése a legfőbb célja ugyanakkor a Váradi Csillagok tevékenységének is, és népi betlehemes játékukkal először a premontrei öregdiákoknak és családtagjaiknak kedveskedtek.

A színvonalos előadásért Vonház Antal egyesületi titkár mondott köszönetet az öregdiákok nevében, akik ezután a szomszédos teremben folytatták a találkozójukat. Itt Pásztai Ottó elnök üdvözölt újfent mindenkit, s miután ki lettek osztva a Hírlevelek és a kártyanaptárak, kedélyes beszélgetésekkel, falatozgatással, koccintással töltötték kellemesen és tartalmassan az időt a megjelentek, közösségben, együtt. A jó hangulathoz Kovács Károly öregdiáktárs citerajátéka is nagy mértékben hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában