Díjazás

2019.12.14. 10:26

A Bihar megyei közösség gálaünnepe

A Nagyváradi Közösségért Alapítvány több kategóriában is díjazott személyeket, illetve csapatokat a Bihar megyei közösség gálaünnepségén, melyet kedd este szervezett az egyik váradi hotelben. Horváth Béla szalacsi polgármester lett „a vezető, aki megváltoztatja a világot”.

Ciucur Losonczi Antonius

Harmadik alkalommal szervezte meg a Bihar megyei közösség gálaünnepségét a Nagyváradi Közösségért Alapítvány, melynek keretében nemcsak díjakat osztottak ki különféle kategóriában, hanem felajánlásokat is lehetett tenni a bemutatott projektek támogatása céljából. 142 ezer lej gyűlt így össze az est folyamán, a tenkei roma negyedbeli keresztény magániskola (10.300 lej), a Mosoly és Remény Egyesület A lélek tükre színekben projektje (14.200 lej), Anca Mihociu Pro discipulus projektje (11.600 lej), Gabriela Vereș Fogyasszál fenntarthatóan projektje (20.700 lej), Alexandru Slavoia A tudomány karavánja projektje (20.200 lej), Anca Tomoioagă és Oana Brîndaș EduCrea(c)tiv projektje (12.600 lej), a SelfUP egyetemi tudományos kör AntreprenorIng projektje (12.300 lej), Andra Clostorfeanu Deplastificat projektje (17.000 lej) és A Remény Hajója Egyesület Különleges fiatalok a hétköznapokban című projektje (23.500 lej) részesült finanszírozásban.

Az év önkéntese Ioana Mădălina Maiorescu, az év csapata a SIRUDAS (Intervenciós szolgáltatás sürgősségi ütemmódban a szociális szférában), a szakma kiválósága Simona Bișboacă, az év projektje a West Alpine Off Road humanitárius kampány, az év NGO-ja a Don Orione Jótékonysági Társaság, a kultúra és a művészet promotorja A zenei szakújságírás a közösségért projekt csapata, az év pedagógusa pedig Nicoleta Pazmany lett.

Követendő példa

Horváth Béla szalacsi polgármester lett „a vezető, aki megváltoztatja a világot”. „Meglepődtem egy kicsit, hogy vidéki, ráadásul magyar polgármesterként bekerültem a váradi elit társaságba. Valószínűleg Pásztai Zoltán, az ECO Bihor igazgatója, aki tagja a Nagyváradi Közösségért Alapítványnak, javasolt engem, illetve mutatta be a zsűrinek, hogy mit is tettünk le közösen Szalacson az asztalra, s ez miért követendő példa. Jólesik a díj, mert azt jelenti, hogy más körökben is elismerik az ilyenfajta tevékenységet. Talán még azért is furcsálltam egy kicsit, hogy én kapom, hiszen az esetemben nem valamilyen civil szervezetről, hanem egy önkormányzatról beszélhetünk. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó alkalom, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogyan fut egy ilyen projekt az országban, és mi már abba az irányba elindultunk két évvel ezelőtt, példát mutatva, hogy mit is kell jelentsen a szelektív hulladékgyűjtés. Abban bízom, hogy a díj hatására is egyszer elérünk egy olyan szintet, hogy valóban csökken a környezetszennyezés” – nyilatkozta lapunknak Horváth Béla. A partneregyesület neve egyébként Zero Waste Romania, melynek segítségével a szalacsi önkormányzat elindította a szóban forgó projektjét, ami tulajdonképpen nem más, mint egy ötfrakciós szelektív hulladékgyűjtés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában