Ünnep

2019.11.30. 11:06

Megkezdődött a karácsonyi vásár Nagyváradon

Péntek délután hat órakor felgyúltak a karácsonyi fények a váradi Szent László téren. Ekkor kezdődött meg hivatalosan a karácsonyi vásár, amely egészen december 26-ig fog tartani. Koncertek, finom falatok, korcsolyapálya és óriáskerék vár mindenkit.

P. Nagy Noémi

Több mint negyven „mézeskalácsházikót” állítottak fel a Szent László téren, innen a téli időszakra jellemző finomságokat, fa és üveg kézműves termékeket, karácsonyi ajándékokat és díszeket, sajttermékeket, édességeket és játékokat lehet vásárolni. Öt házikó van fenntartva a forró téli italoknak, ezek közül néhányat speciálisan a vásárra készítettek el. Húsz ételárusító cég van jelen a vásáron, mindenféle finomsággal. Van többek között kenyérlángos, lángos, palacsinták, hamburgerek, pljeskavica és édességek is. A gyerekek sem unatkozhatnak, a számukra egy kisvonattal, körhintával és agyagos műhellyel készültek a szervezők. Utóbbi fedett sátor lesz, így a hideg vagy esős időben is biztonságban lesznek a kicsik. A karácsonyi vásár, ezen belül az árusok házikói, a jégpálya, az óriáskerék, a körhinta, a kisvasút, az agyagos műhely hétfőtől csütörtökig 14–21 óra között, péntektől vasárnapig pedig 12–22 óra között tart nyitva, illetve működik. A Mikulás házikója a következő program szerint fog működni: november 29. és 30., valamint december 13. és 14. időszakban 18–20 óra között; december 1-jén 18–21 óra között, december 5-én 16–18 óra között, december 6-án 17–19 óra között, december 15-én 17–20 óra között, december 19-én 19–21 óra között, december 20-án 17–19 óra között, december 21-én 16–18 óra között, december 22-én 15–18 óra között.

További koncertek

A további hétvégéken is, minden nap 20 órától koncertek lesznek. December 6–8. között Paula Seling, a Proconsul és az Oradea Wind Ensemble lép fel. A december 13–14-i hétvégén a Crișana Népi Együttes, valamint Ștefan Hrușcă lép színpadra, míg december 22-én a Mircea Rusu Band koncertezik. A népi hagyományokból és szokásokból összeállított műsort hétvégenként 19–20 óra között, a karácsonyi dalokat pedig december 2–5., 9–12, és 23-án, mindhárom nap 17–20 óra között lehet meghallgatni. A kolindálók továbbra is jelentkezhetnek a www.targuldecraciunoradea.ro oldalon.

A Jó cselekedetek városa

Idén Nagyvárad ad otthont a Radio Zu negyedik alkalommal megszervezett Jó cselekedetek városa elnevezésű projektjének. A rádió nyolc munkatársa költözik be a Szent László téren felállított üvegházba december 15–21. között. A projekttel különböző szociális ügyeket kívánnak támogatni, ezeket december 9-től lehet bejelenteni online a radiozu.ro honlapon. Ezek közül minden napra egyet, vagyis hetet válogat ki a rádió csapata, az ügyeket pedig aki teheti támogathatja is. A rádió meghívására több ismert énekes is fellép az adott időszakban, köztük DJ Project, The Motans, Delia, Smiley, Carla’s Dreams, Irina Rimes. A vásár december 26-ig tart, ezt követően elszállítják a házikókat, hogy december 29-től ismét beindulhasson a közúti forgalom. Viszont az óriáskerék és a jégpálya marad a főtéren egészen január 12-ig, ebben az időszakban még egy forró italokat árusító stand is működni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában