Tűzesetek

2024.03.25. 12:42

Több mint hetven bevetésen vettek részt a katasztrófavédelmisek

Forrás: ISU

BN-összeállítás

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség tagjai március 23-án és 24-én összesen 71 bevetésen vettek részt. Nyolc tűzoltási akció volt (ebből hét alkalommal száraz növényzet és tarló gyulladt ki), három alkalommal a lakásukban, egészségügyi gondok miatt bennrekedt személyeket mentettek meg, hatszor szálltak ki közúti balesetekhez tűzvédelmi okok miatt, 54 alkalommal pedig elsősegélyt nyújtottak 59 személynek, akik különféle balesetek áldozatai voltak, vagy egészségügyi problémák miatt kértek segítséget. A két nap alatt az élesdi, belényesi és nagyváradi tűzoltók tűzoltásban vettek részt Nagybáródon (Borod), Kőalján (Subpiatră), Élesdlokon (Luncșoara), Bihardobrosdon (Dobrești), Robogányban (Răbăgani), Körösszegen (Cheresig) és Nagyváradon, összesen 12 hektárnyi tarló és száraz növényzet égett el.

A tűzoltók többek között egy személyautóban keletkezett tüzet is eloltottak: a gépkocsi vasárnap délután a 76-os jelzésű országúton, Harangmezőn (Hidișelu de Sus) gyulladt ki. A püspökfürdői lánglovagok mentek ki a helyszínre, öt perc alatt oltották el a tüzet, melyet egy elektromos meghibásodás okozhatott. Elégett a műszerfal, a szélvédő és az autó első ülései.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!