Büntetés

2024.03.09. 13:51

Házi őrizetbe került a tanárját megszúró diáklány

Illusztráció

Forrás: Getty Images

Kiengedték az előzetes letartóztatásból azt a 16 éves olcsai fiatal lányt, aki tavaly november 27-én megszúrta a nagyváradi Traian Vuia Szakközépiskola bentlakásának egyik nevelőjét. A döntést csütörtökön hozta meg a Nagyváradi Ítélőtábla. E szerint amellett, hogy a fiatal házi őrizetbe kerül, nem léphet kapcsolatba semmilyen módon az áldozattal vagy a tanúkkal. „A bíróság felhívja a vádlott figyelmét, hogy az intézkedés, illetve a rá háruló kötelezettségek rosszhiszemű megszegése esetén elrendelhető ismételt előzetes letartóztatás” – áll a Nagyváradi Ítélőtábla által kihirdetett, jogerős ítéletben.

A X. osztályos diáklányt tavaly november 28-án helyezték előzetesbe, miután az iskola igazgatójának irodájában hátba szúrta a bentlakás éjszakai felügyeletével megbízott 41 éves férfit, tüdőtájéki sérülést okozva neki. Az irodában az igazgatón kívül jelen volt még a lány osztályfőnöke és édesanyja is. Korábban már megírtuk, hogy a fiatalt egy, a bentlakásban történt konfliktus miatt hívatták be az igazgatói irodába. A lány előre eltervezte a bűncselekményt, otthonról egy 21 centiméter pengéjű kést hozott magával, amit a ruhája ujjába rejtett. A diák ellen emberölési kísérlet miatt indult vizsgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!