Kék hírek

2024.03.18. 15:24

Büntettek a közúti rendőrök

Illusztráció

Lopott autó. Egy 19 éves tenkei fiatalt helyezett 24 órás őrizetbe a rendőrség március 16-án. A fiatalt még aznap 17 órakor kapták el, miután ellopott egy autót. A jármű ajtaja nem volt bezárva, és a kulcsot is a gyújtáskapcsolóban hagyta a tulajdonos. A fiatal, kihasználva a lehetőséget, körülbelül 50 méteren keresztül vezette a gépkocsit. Az igazoltatáskor derült ki, hogy jogosítvány nélkül ült a volán mögé, ráadásul ittasan (0,96 mg/l). Eljárás indult az ügyben.

Drogos sofőrök. Egy 19 éves keményfoki (Avram Iancu) fiatalt állítottak meg a rendőrök március 17-én éjjel Nagyszalonta egyik utcáján. Ugyanaznap 13 óra körül egy másik szalontai utcán egy 23 éves helyi lakost is megállítottak. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett mindkét esetben, így felmerült a gyanú, hogy a sofőrök pszichoaktív szerek hatása alatt ültek a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!