Kék hírek

2024.03.12. 15:30

Büntettek a Bihar megyei rendőrök

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn 88 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt. Az ezekből befolyt összeg 37.225 lej. Továbbá elvettek öt jogosítványt és öt forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 47 büntetést osztottak ki, 24-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hármat vezetés közbeni mobiltelefon-használatért, kettőt szabálytalan előzésért, kettőt az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és tízet egyéb kihágásokért.
Ittasan. A rendőrség elfogott hétfőn 18.25 órakor a 125-ös jelzésű községi úton, Dizséren (Dijir) egy 81 éves helyi férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,46 mg/l volt. Eljárás indult ellene.
Lopás. Egy 37 éves pusztaújlaki (Uileacu de Criș) 24 órás őrizetbe vételét rendelték el hétfőn. A férfit minősített lopással és minősített lopás szándékával vádolják. A vád szerint 2023. december és 2024. március 10. között betört egy pusztaújlaki, lakatlan házba, ahonnan dekorációs elemeket, elektronikus eszközöket és egyéb javakat lopott el. Az okozott kár 2500 lejre tehető. Továbbá azzal is vádolják, hogy idén március 2–10. között betört egy másik pusztaújlaki, lakatlan házba, ahol kutakodott, de végül nem lopott el semmit. Az élesdi bíróság hétfőn házkutatást rendelt el az ügyben, a házkutatást meg is tartották, ennek során megtalálták az ellopott javak 80 százalékát. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!