Kék hírek

2024.03.18. 15:47

Átfogó ellenőrző akciók a megyében

Több mint 1700 személyt igazoltattak és 1500 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

Forrás: Facebook/Román Rendőrség

ERDON-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége március 15–17. között. A hétvégén zajlott 32 rendőri akcióban 341 rendőr, 268 csendőr vett részt, továbbá egyes akciókon jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 1730 személyt igazoltattak, továbbá 1529 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 493 bírságot szabtak ki 219.857 lej értékben. Ezek mellett 32 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből 22 a közutakon történt. A bírságok közül 321-et közúti kihágások miatt szabtak ki: 161-et gyorshajtásért, 96-ot a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 17-et ittas vezetésért, hármat szabálytalan előzésért, kettőt az elsőbbségadás elmulasztásáért, és további 41-et egyéb közúti szabálytalanságok miatt. Kiegészítő intézkedésként 49 jogosítványt és 26 forgalmi engedélyt vettek el. A rendőrök és csendőrök ezen a hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében zajlott kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Közúti büntetések

Egy 31 éves helyi lakost kaptak el a rendőrök vasárnap 2.45 óra körül Nagyváradon. A szondáztatáskor kiderült, hogy a férfi légalkoholszintje 0,67 mg/l volt, a vérvizsgálatot elutasította. Egy 26 éves helyi lakost is elfogtak a rendőrök Élesden március 16-án. A férfi jogosítvány nélkül és ittasan (0,84 mg/l) vezetett, ráadásul felmerült a gyanú, hogy drogozott is. Mivel a helyszíni drogteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. További négy ittas sofőrt kapott el a rendőrség az elmúlt hétvégén Érmihályfalván, Hegyközújlaknál, Baromlaknál (Borumlaca) és Belényesújlaknál. A 24–64 év közötti sofőrök légalkoholszintje 0,85–1,34 mg/l volt. Március 16-án Körösgyéresnél (Girișu de Criș) elkaptak egy 18 éves helyi fiatalt, aki jogosítvány nélkül vezetett egy beíratlan autót, amelyre egy másik jármű rendszáma volt szerelve. A sofőrök ellen mindegyik esetben eljárást indítottak.

Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!