Kék hírek

2024.01.19. 11:26

Büntettek a közúti rendőrök

Illusztráció

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei január 18-án ellenőrző akciókat hajtottak végre, amelyek során 89 büntetést szabtak ki összesen 44.055 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként 13 jogosítványt vettek el. A büntetések közül 51-et gyorshajtás miatt, nyolcat a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hármat szabálytalan mobiltelefon használat miatt, négyet az elsőbbségadás elmulasztásáért, egyet ittas vezetésért szabtak ki, megbüntettek hat kerékpárost és további 16 szankciót egyéb közúti kihágások miatt adtak.

Jogsi nélkül, ittasan
Egy 45 éves Neamț megyei férfit állítottak meg a rendőrök január 18-án 21.20 óra körül a 797 megyei úton Köröstarjánnál. Igazoltatáskor kiderült, hogy a férfi jogosítvány nélkül vezette az autót, ráadásul alkoholt is fogyasztott. A helyszínen megszondáztatták a férfit, akinek légalkoholszintje 0,88 mg/l volt. Továbbá január 19-én 2.28 órakor Margitta egyik utcáján kaptak el a rendőrök egy 22 éves helyi fiatalembert, aki szintén ittasan vezetett, légalkoholszintje 1,09 mg/l volt. Mindkét esetben eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!