Tűzeset

2021.08.03. 18:22

A nap hőse lett a vaskohsziklási tűzoltó

Fotó: ISU

BN-összeállítás

Szolgálaton kívül, szabadidejében oltott tüzet a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség tűzoltója, Popa Andrei kedden délelőtt Vértopon. A vaskohsziklási tűzoltóság tagja éppen a közelben volt, amikor tűz keletkezett egy faházban. Az egységet 10 órakor riasztotta egy lakos, Fuscaș Răzvan kapitány pedig úgy döntött, hogy felhívja az említett tűzoltót, ugyanis a 35 kilométeres távolság, a szerpentines út és a több ezer liter vízzel megtöltött járművek súlya mind nehezítő körülményt jelentettek, így attól tartott, hogy nem fognak idejében a helyszínre érni, mielőtt még a lángok elterjednének.

„Popa Andrei, a vaskohsziklási tűzoltóállomás járművezetője gondolkodás nélkül, azonnal a helyszínre indult, bement a füsttel megtelt faházba, hogy kihozza a benne lévő gázpalackot, megakadályozva ezzel egy robbanást” – olvasható a katasztrófavédelmi felügyelőség közleményében. Ezt követően sikerült megakadályoznia a lángok továbbterjedését, addig, amíg társai ki nem érkeztek, olyan poroltók segítségével, melyeket egy szomszéd faház tulajdonosától kapott. A csapat kiérkezéséig az említett személy is segített a tűzoltónak.

„A helyszínre érkezve az egység tíz perc alatt eloltotta a tüzet, Andreinak pedig gratuláltak gyorsaságáért és hatékonyságáért, aminek köszönhetően a faházat megmenthették, és az szinte teljesen ép is maradt” – írják. A tűz következtében, mely az elektromos vezetékek túlhevülése miatt történhetett, tönkrement a fából készül fal 25 négyzetméternyi felülete.

 

Címkék#tűz#vertop

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!